ВОЛЯ НАРОДУ: громадсько-політичний портал - Спорт
Воля народу: громадсько-політичний портал




 
 
 
 

волог.:

тиск:

вітер:

 
 
 

волог.:

тиск:

вітер:

 
 
 

волог.:

тиск:

вітер:

 
 
 

волог.:

тиск:

вітер:

 
 
 

волог.:

тиск:

вітер:

 
Календар
У 2022-му відзначаємо такі знаменні дати:
12 січня - 115 років з дня народження Сергія Корольова, першого головного конструктора ракетно-космічних систем (1907-1966)
17 лютого - 130-річчя з дня народження Йосифа Сліпого, глави УГКЦ (1892-1984)
18 лютого - 70-річчя з дня народження Джеймса Мейса, дослідника Голодомору в Україні (1952-2004)
22 серпня - 30-річчя передачі повноважень від УНР сучасній Україні

30 листопада - 20 років з дня створення Демократичного об'єднання "Українська Національна Рада" (УНРада)
3 грудня - 300-річчя Григорія Сковороди,  українського філософа (1722-1794)
24 грудня - 85-річчя В'ячеслава Чорновола (1937-1999)









Спорт

Дебютний успіх тенісистки Українки на рівні WT

Українська тенісистка Костюк обіграла росіянку і стала чемпіонкою турніру у США.
Костюк перемогла росіянку у двох сетах.
Українська тенісистка Марта Костюк стала чемпіонкою турніру WTA 250 в американському Остіні.
Костюк, яка є 52-ю ракеткою світу, у фіналі зустрічалася з представницею рф Варварою Грачовою і без проблем розібралася зі своєю суперницею.
 

Ротань став офіційно тимчасовим тренером збірної України до призначення Реброва

УАФ оголосила, що Руслан Ротань виконуватиме обов'язки наставника національної збірної України. Стартовий матч відбору на Євро-2024 проти Англії "синьо-жовті" зіграють саме під його керівництвом.
Виконком УАФ офіційно затвердив Руслана Ротаня виконувачем обов'язків головного тренера національної збірної України. Про це інформує офіційний сайт УАФ.
 

Звернення Зеленського на Чемпіонаті світу з футболу, ФІФА заблокували - Арахамія

Президент України Володимир Зеленський мав звернутися до світу перед фіналом чемпіонату з футболу у Катарі із пропозиціями щодо "Формули миру", але ФІФА заблокували це звернення. Про це заявив голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. Він також оприлюднив відео звернення Зеленського.
 

Корупція у футболі

Останніми днями, перед черговою хвилею ракетних ударів країни-терористки Росії, однією з топ-тем в українських медіа стали результати виборів до Національного олімпійського комітету (НОК) України. За результатами непрозорих – традиційно для багатьох українських інституцій – виборів, новим президентом НОК став чинний міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, який є фігурантом кримінальної справи щодо розкрадання бюджетних коштів ще в часи його буття директором департаменту молоді та спорту КМДА. Та ще більшу увагу привернуло обрання до комітету членів забороненої віднедавна партії ОПЗЖ та давніх любителів Росії Нестора Шуфрича та Григорія Суркіса. Після гучного скандалу, зокрема відмови від власного обрання до НОК Андрія Шевченка та опонента Гутцайта на виборах – Жана Беленюка, вибір Шуфрича та Суркіса скасували.
 

Беленюк заявив, що він не може залишатися в "такому" НОК 

Борець греко-римського стилю й народний депутат Жан Беленюк просить виключити його із членів Національного олімпійського комітету України.
21 листопада спортсмен і політик підписав заяву про виключення його зі складу членів НОК.
У пості він заявив: "В "такому" НОКу не можу собі дозволити затриматися надовго".
В якості пояснення Беленюк послався на пост футболіста Романа Зозулі про те, що поки суспільство справедливо обурювалося прізвищами Нестора Шуфрича та Григорія Суркіса у списку членів Національного олімпійського комітету, "новообраний президент Вадим Гутцайт завів до НОК прямо таки "золоту" команду, 80% з якої взагалі не мають жодного відношення до спорту".
 

Вочався чемпіонат світу з футболу– 2022, розклад

22-й чемпіонат світу пройде в Катарі з 20 листопада до 18 грудня. Вперше в історії мундіаль буде проходити на Близькому Сході.
Збірна України, на жаль, не потрапила на мундіаль.
 

Динамо почало процес звільнення Луческу

Головний тренер Динамо Мірча Луческу, схоже, найближчим часом покине свою посаду.
У грудні, після завершення першої частини сезону, 77-річний Луческу обговорить своє майбутнє в київському клубі. Перші перемовини про відхід тренера відбулися ще раніше.
 

"Динамо" програло п'ятий знаковий матч поспіль, на цей раз – "Шахтареві" (ВІДЕО)

16 жовтня в Україні, у Львові, відбувалось українське "дербі Ель Класико", в якому зійшлись "Шахтар"-Донецьк та "Динамо"-Київ
Гімн України перед матчем виконала "Пташка з "Азовсталі" Катерина Поліщук, яка потрапила до полону разом з іншими захисниками "Азовсталі".
Перший тайм розпочався атаками гірників і вони вже на 29-й хвилині відкрили рахунок. На початку другого тайму кияни зусиллями В.Ваната зрівняли рахунок, але ненадовго - за кілька хвилин М.Мудрик із-за меж штрафного майданчика забив другий м'яч.
 

Четвертий поспіль програш динамівців свідчить, що команда у "глибокому нокауті", - футбольний експерт

Микола Нагорний: Власникам клубу треба прийняти непопулярні рішення для його порятунку
13 жовтня 2022 року на стадіоні "Краковія" м. Кракова був проведений черговий матч четвертого туру в рамках групового турніру Ліги Європи.
Кияни грали проти команди "Ренн", яка представляє Францію. Шанувальники нашого клубу сподівались, що динамовці вже провели  роботу над помилками і, нарешті, продемонструють притаманну "Динамо" активну наступальну гру.
 

ФК "Шахтар" ледь не обіграв чемпіона чемпіонів Мадридський "Реал" у матчі Ліги чемпіонів

Іспанські футболісти вибороли нічию у доданий час
З рахунком 1:1 закінчилася ця надзвичайно видовищна футбольна вистава.
У вівторок, 11 жовтня, ФК "Шахтар" провів четвертий матч групового турніру Ліги чемпіонів у столиці Польщі Варшаві, яка надала команді тимчасовий прихисток.
Супротивником гірняків був чемпіон чемпіонів - чинний володар кубку Ліги чемпіонів - Мадридський "Реал". Тиждень тому донеччани на стадіоні "Сантьяго Бернабеу" провели першу гру. ФК "Реал" Мадрид, як лідер Європейського футболу, провів блискучий матч, своєрідний майстер-клас, де футболісти клубу грали легко, невимушено, видовищно і перемогли з рахунком 2:1, гостям же довелося стримувати численні атаки господарів поля.
 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні4252
mod_vvisit_counterВчора6538
mod_vvisit_counterЦього тижня21928
mod_vvisit_counterМинулого тижня26314
mod_vvisit_counterЦього місяця121638
mod_vvisit_counterМинулого місяця167016
mod_vvisit_counterЗа весь час24144320