Динамівці й досі не навчилися тримати оборону своїх воріт
Обидва м'ячі були забиті у ворота "Динамо" в результаті грубих помилок з боку захисту.
Футбольне літо передало свої повноваження футбольній осені.
Команди Ліги чемпіонів зіграли перший тур, результат якого приголомшив шанувальників футболу України. Хто б міг передбачити, що ФК РБ "Лейпциг" поступиться  донецькому "Шахтарю" з таким неочікуваним  результатом - 1:4. Учора ж відбувся перший тур Ліги Європи, в якому Київське "Динамо" знову зустрілось із командою "Фенербахче"-Стамбул і зазнало поразки.

Ці команди зустрічались між собою у попередніх матчах, які й визначили переможця за системою "плей-оф". Незважаючи на перемогу над турецькою командою, киянам  тоді не вдалося пробитися до групового турніру Ліги чемпіонів: на заваді став ФК "Бенфіка". Сліпий жереб знову звів ці команди у черговому протистоянні, де вони намагались  показати  цікавий  футбол. Чи розраховували керівники клубу та футболісти на позитивний результат? Гадаю, що у них всіх був прихований оптимізм на успіх.  

Безумовно, у представників Стамбула була підвищена мотивація, бо всі добре пам'ятали, що кияни за результатом двох ігор вийшли до наступного етапу змагань. Команди у своїх чемпіонатах займають різні місця: так "Фенербахче" після п'яти ігор займає з десятьма очками третє місце, а "Динамо" після двох турів - п'ятнадцяте, програвши при цьому дві гри поспіль. Тому очікувалось, що гра буде непростою і непоступливою. Вона ж виявилася відверто грубою, а іноді навіть брутальною. Ініціаторами такого ведення гри стали футболісти "Фенера". Необхідно  зауважити, що подібні матчі не відповідають правилам чесної гри. Іноді гра нагадувала бій гладіаторів на Римських аренах у період формування націй. ФК "Фенербахче" діяв за принципом: "для досягнення мети - всі засоби добрі" і саме так була побудована ця гра. Але ж такий стиль ведення гри не прикрашає футбол, а, навпаки, викликає відразу.

"Гостинність" господарів сповна відчув на собі М.Шапоренко, який отримав травму і змушений був покинути поле на ношах, а воротар Г.Бущан отримав травму коліна. Окрім того, шанувальники господарів поля вкотре відзначились своєю неприпустимою поведінкою. Гадаю, що УЄФА, його структури мають проаналізувати такі, м'яко кажучи, некоректні ігри і вжити заходів щодо команд та їхніх шанувальників.  Шкода, що динамівці й досі не навчилися тримати оборону своїх воріт.  Обидва м'ячі були забиті у ворота "Динамо" в результаті грубих помилок з боку захисту. Перший гол головою забив Енріке, скориставшись пасивністю футболістів "Динамо", а другий, переможний - у додатковий час - Батшуаї, який просто не помітив навколо себе захист "Динамо".
У команді "Динамо" - криза і як довго вона триватиме, якщо не вжити заходів?

Микола Нагорний, спортивний оглядач порталу "Воля народу"

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити