Лікарі радять українцям у спеку вживати "здорові" продукти та обмежити перебування на сонці.
Головний дієтолог Міністерства охорони здоров'я України Олег Швець радить українцям їсти у спеку побільше фруктів і овочів, а також рибу та злаки.
"Протягом літніх місяців, безумовно, треба вживати найбільш здорові продукти харчування - овочі, фрукти, продукти зі злаків, рибу", - сказав Олег Швець. За його словами, влітку під час спеки не варто вживати продукти з високим вмістом жирів, цукру, солі, а також м'ясо.

Щодо вживання рідини у спеку - це питання індивідуальне. Деякі лікарі радять вживати 2-2,5 літра рідини у день, проте це питання дискутується. На його думку, перш за все, потрібно вживати воду, чай і каву.

"Вживання пива і будь-яких алкогольних напоїв повинно бути обмежене", – додав Швець.
 
У свою чергу головний дерматолог МОЗ України Олександр Літус зазначив, що засмага шкідлива для організму.

"Корисна чи не корисна (засмага)? Безумовно, не корисна. Засмага - це захисний механізм шкіри від негативного впливу ультрафіолетового випромінювання. Засмага небезпечна особливо зараз, коли сонячна активність набагато вища, ніж вона була у попередні роки", – зазначив він.
 
Літус підкреслив, що людині досить ультрафіолету, коли вона йде на роботу або з роботи. Крім того, за його словами, діти до трьох років перебувати на сонці не повинні. Він також порадив використовувати сонцезахисні креми, при чому купувати їх у аптеках.
 
Інф.: cikavo.com.ua

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити