Американські вчені провели дослідження, яке показало, що регулярне споживання морської риби подовжує життя.
Вчені пояснили, що одним з наслідків фізіологічного старіння організму є зменшення сегментів ДНК, генетичного матеріалу клітини.
Ланцюжок нуклеїнової кислоти стає коротшим.
Це одна з перших ознак вікового старіння.
Подібне скорочення призводить до хвороб серця та може спровокувати передчасну смерть.

Медики з Університету Огайо, в ході експерименту, з'ясували, що розмір таких фрагментів ДНК (теломерів) був більше у тих людей, в організмі яких спостерігалася досить висока кількість поліненасичених жирних кислот Омега-3.

Дієтологи впевнені, що кислоти Омега-3 стабілізують ситуацію зменшуючи запалення й тим самим уповільнюючи старіння клітин.
 
Фахівці рекомендують регулярне споживання морської жирної риби частіше 2-3 разів на тиждень, а також регулярні фізичні вправи для підтримки фізичного тонусу, щоб залишатися молодими і привабливими.
 
Інф.: vkurse.ua

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити