Останні дослідження вчених доводять, що деякі продукти сприятливо впливають на роботу мозку.
Медики склали список продуктів, регулярне вживання яких допоможе поліпшити пам'ять.
Найцікавіше те, що більшисть цих диво-помічників доступні кожному з нас для оденного вживання без особливих фінансових витрат.

Чорниця

Чорниця містить антоціани, які можуть допомогти попередити погіршення пам’яті через старіння. Цей продукт відрізняється низьким глікемічним індексом, що робить її придатною їжею для тих, кому необхідно уважно стежити за рівнем цукру в крові.

Яблука

Згідно з останніми дослідженнями, в яблуках міститься антиоксидант, відомий як кверцетин, який знижує ризик хвороби Альцгеймера. Як і в чорниці, в шкірці червоних яблук міститься антоціани.

Лосось

Жирні кислоти Омега-3, які містяться в лососеві, відомі численними перевагами для здоров‘я. Вашому мозку вони будуть корисні тим, що можуть знизити ризик клітинного запалення, яке викликає зниження пам’яті.

Шпинат

Шпинат й інші зелені листові овочі уповільнюють погіршення пам‘яті, викликані процесом старіння організму. У шпинаті міститься також фолієва кислота, яка знижує ризику хвороби Альцгеймера.

Червона цибуля

Червона цибуля теж стане відмінною «їжею» для вашої пам’яті, бо містить антоціани і кверцетин. Він уповільнює вікову втрату пам‘яті та допомагає запобігти хворобі Альцгеймера,

Горіхи і насіння

У різних горіхах і насінні знаходиться велика кількість вітаміну Е, що є важливим антиоксидантом, що зменшують зниження пам’яті з віком. Особливу увагу варто звернути на мигдаль, фундук і сухе насіння соняшнику.

Пісна яловичина

Залізо дуже важливо для нормального функціонування мозку, а кращим його джерелом є пісна яловичина. Дослідження показали можливий зв‘язок між дефіцитом заліза та втратою пам’яті. Залізо є важливим для організму й допомагає підтримувати функції мозку.

Виноград

У темному винограді (фіолетовому і червоному) міститься антоціани і кверцетин. Його здатність покращувати пам‘ять аналогічна чорниці.

Розмарин

Розмарин збільшує приплив крові до мозку, що дозволяє наситити мозок достатньою кількістю кисню.

Кофеїн

Кофеїн блокує речовину, що відповідає за втрату пам’яті, а також здатний змінювати електричний потенціал клітин головного мозку. Крім цього, кава підвищує працездатність і активізує роботу кори головного мозку.

Зверніть увагу й на продукти, які можуть призвести до погіршення пам'яті: штучні цукрозамінники, алкоголь, продукти з високим вмістом цукру та жирна їжа.

Інф.: vkurse.ua

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити