Іспанський ФК "Вільярреал" виграв Лігу Європи
26 травня 2021 р. надовго запам'ятають шанувальники іспанського ФК "Вільярреал", коли у фіналі Ліги Європи місцева команда перемогла відомий клуб Європи "Манчестер Юнайтед".
Букмекери та фахівці з футболу віддавали невелику перемогу англійцям. Їхні прогнози базувалися на фінансових показниках МЮ, які дозволяють залучати до команди кваліфікованих гравців Європи. До цього можна додати, що домашній стадіон "Олд Траффорд", на якому клуб проводить свої матчі, розрахований на вісімдесят тисяч уболівальників, що на тридцять відсотків більше, ніж городян іспанського клубу. До речі назва футбольного клубу тотожна назві міста.

Проте прогнози є прогнози, і вони не завжди  справджуються.... Одне було одразу зрозуміло: боротьба за головний трофей буде безкомпромісною. Гра почалась атаками двох команд, в одній з яких на 29 хвилині нападник і головний бомбардир іспанців Х.Морено виграв дистанцію у захисників МЮ, відкривши рахунок. Перевага іспанського клубу тривала до п'ятдесятої хвилини гри, а потім, після кутового удару, м'яч опинився у нападника з  Манчестера  Е.Кавані, який і зрівняв рахунок.

Далі на футбольному полі точилась непримиренна боротьба впродовж дев'яноста хвилин, яка так і не виявила переможця. Згідно з регламентом було призначено ще тридцять хвилин додаткового часу, але й вони не принесли успіху жодній із команд, бо захист виявився сильнішим за напад. Коли у таких випадках не визначається переможець, то призначаються пенальті, і тут настає пора несподіванок...

При підготовці до гри обидві команди ретельно відпрацьовували ці удари. Футболісти почали пробивати: кожен із них зробив по 10 ударів, у тому числі й воротарі обох команд. Якщо  представник  іспанців був точним, то його візаві в останньому підході вже схибив і його удар виявився невдалим та був відбитий воротарем іспанців Рульї, завдяки чому "жовта субмарина" перемогла з рахунком 11:10 і стала переможцем Ліги Європи 2020-2021 рр.  

Попереду у іспанців матч за Суперкубок Європи з одним із  переможців Ліги Чемпіонів. Матч за його звання буде зіграний 29 травня у Португалії, де  зійдуться дві англійські команди "Манчестер Сіті" і "Челсі", а вже у наступному сезоні ця команда буде грати в основній сітці Ліги Чемпіонів. Тренер У. Емері вже вчетверте став переможцем Ліги Європи з двома командами - "Севілья" та "Вільярреал", а  це і є своєрідним досягненням чи навіть рекордом. Окрім того, команда буде мати фінансову винагороду від УЄФА. Більше того, футболіст - переможець ліги Європи Е. Капу визнаний найкращим  гравцем фінального матчу! Попереду фінальний матч Ліги Чемпіонів. Сподіваюсь на те, що він буде не менш цікавим і видовищним!

Микола Нагорний, спортивний оглядач порталу ВН

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити