Матч, який за тиждень пройде у Стамбулі, буде дуже важким
Київське "Динамо" у рамках матчів плей-оф Ліги чемпіонів на стадіоні ім. В.Крока у польському місті Лодзь провело перший матч з командою "Фенербахче".
З цією командою кияни двічі зустрічались у попередніх розіграшах і проходили цей стамбульський редут. Команда має славну історію, засновану у далекому 1907 році, і є багаторазовим чемпіоном Туреччини й неодноразовим володарем кубку. Керівництво клубу рішуче налаштоване на успішний виступ, тому до команди були запрошені нові гравці, змінено тренера, а на посаду головного - був призначений відомий португальський тренер Ж.Жезуш.

Незважаючи на війну проти України, розв'язану ординською московією, кияни також були налаштовані на хорошу гру і позитивний результат. Треба зауважити, що у чемпіонаті України був зіграний перший тур, який виграв "Шахтар" з Донецька.

Після нападу орків на Україну проведення другого туру стало неможливим. Про проведення другого кола не йшлося, бо невідомо, скільки часу триватимуть бойові  дії .
Виникло питання про участь команд України у розіграшах Ліги чемпіонів та ліги Європи. Українська асоціація футболу після консультацій з офісом УЄФА прийняла рішення про участь двох клубів, які зайняли два перших місця у першому колі Української Прем'єр-ліги. Ними виявились Донецький "Шахтар" і Київське "Динамо". Згідно з рейтингом України в УЄФА "Шахтар" розпочинає змагання у груповому турнірі, а динамівцям потрібно провести матчі плей-оф з командою "Фенербахче" зі Стамбула. Якщо кияни виграють двобій, то наступним супротивником буде команда "Штурм" із Австрії. Зрозуміло, що команда "Динамо" мала певні труднощі в ході підготовки до матчів: по-перше - відсутність ігрової практики, по-друге - постійне перебування в русі та пошук спаринг-партнерів, по-третє - психологічне спустошення від війни, яку розв'язав підступний і зухвалий ворог, де Україна щоденно несе непоправні втрати. Усі ці фактори не могли не вплинути на стан гравців.

Але яким би не були випробування, варто було щосили доводити всім, а насамперед, самим собі, що футболісти теж здатні проявити свої найкращі якості на футбольному полі точно так, як воїни ЗСУ на фронті, які виборюють  свободу у битві з ненажерливим ворогом! 

20.07.2022 "Динамо" Київ - "Фенербахче" Стамбул 0:0 / Огляд матчу

Згідно з регламентом команди грають між собою дві гри і переможець проходить до другого туру. Матч, як і очікувалось, розпочався атаками "Фенербахче". Відчувалось, що вони фізично та технічно добре підготовлені, тому відразу ж захопили ініціативу, використовуючи пресинг. Застосування цього прийому доставляло багато неприємних хвилин захисний лінії "Динамо". Гра була досить жорсткою зі сторони обох команд. Так, один із гравців Фенера зіграв грубо проти воротаря "Динамо" і отримав жовту картку. Упродовж всієї гри три гравці отримали жовті картки.

У другому таймі кияни вирівняли гру, але багато порушень правил і технічного браку не дозволили динамівцям відкрити рахунок і перемогти. Але цю гру для "Динамо" можна занести більше в актив, ніж у пасив. Матч, який за тиждень пройде у Стамбулі, буде дуже важким, величезна підтримка шанувальників "Фенербахче" надає їм  перевагу і надію на перемогу!
У футболі переможець гри визначається забитими м'ячами. Якщо ж за 90 хвилин по воротах супротивника не було ударів, то про яку перемогу йдеться!

Микола Нагорний, спортивний оглядач порталу ВН

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити