Завершився 14-й тур української Прем'єр-ліги, який приніс зміну лідера і новий расистський скандал, що спалахнув у матчі "Динамо-Ворксла".
Микола Нагорний: Що ж передувало цій ганебний події?
Насамперед, невиразна гра столичного клубу та небажання чи невміння грати в повну силу, а ще і втома від напружених в УПЛ матчів та виснажливій грі групового турніру Ліги чемпіонів.
Але такі події тренерським штабом мають заздалегідь передбачати посилену передсезонну фізичну підготовку гравців. Керівництво клубу та й тренерський штаб усвідомлювали про навантаження, які очікувались у команді "Динамо" в новому сезоні.

Матч розпочався у середньому темпі. Здавалось, що столичні футболісти заволоділи ініціативою і питання про здобуття перемоги незабаром буде вирішено. Але час ішов, а динамівці не мали можливості відкрити рахунок у матчі.

Успіх у футболі в сучасних умовах полягає в тотальному контролі м'яча, але разом із цим на задній план відійшли такі важливі компоненти гри як удари по воротах з відстані 18-20 метрів. Реалізація моментів після стандартних положень - особливо гра головою після подачі у штрафний майданчик - має бути ефективною.
На 33-й хвилині "Ворксла" отримала право на штрафний удар. М'яч був поданий до штрафного майданчика киян, після чого вище всіх  вистрибнув бразилець Ранжелі, перегравши воротаря "Динамо", відкрив рахунок у матчі.

Після забитого гола на трибунах "Олімпійського" від малочисельної групи шанувальників господарів поля почулись гугукання та расистські  вигуки, а М.Шапоренко взагалі обізвав Ранжелі словом "чорний", що неприпустимо. Він, напевне, не знає, що президентом США був упродовж восьми років афроамериканець Б.Обама.
За подібні вислови у США відповідають перед законом. Заради справедливості треба віддати "належне" І.Забарному, який направив м'яч на автора гола. Краще б І.Забарний  займався  фізичною підготовкою, щоб мати можливість перестрибнути гостя з Полтави і завадити взяттю воріт. За свій "вдалий" удар він від арбітра Ю. Іванова футболіст отримав жовтку картку.
Спадає на думку, що ця група фанатів відпрацьовує  чуже замовлення всередині країни, а відлуння від таких подій розноситься по всьому світу: а це вже схоже на гібридний сценарій війни північного сусіда проти України.

Після кожного матчу судді складають рапорт до суддівської колегії УАФ. Гадаю, що невдовзі ми отримаємо відповідь на всі питання.
Перший тайм був за футболістами з берегів "Ворксли", а після перерви малюнок гри не змінився: кияни атакували, а гості добре захищались і виходили у небезпечні контратаки, в одній з яких капітан "Динамо" С.Сидорчук, що впродовж 90 хвилин вів себе нестримано, грубо зіграв у своєму штрафному майданчику. Суддя після перегляду "ВАР" вказав на 11-метрову позначку, після чого полтавці повели в рахунку 2:0.

М.Шапоренко, І.Забарний, С.Сидорчук є гравцями збірної команди України і така поведінка навіть у внутрішньому чемпіонаті не додає позитивного іміджу нашій країні на міжнародному рівні, про це варто пам'ятати. Через порушення правил гравцями обох команд матч затягнувся на 6 хвилин. Киянам в кінці гри вдалось скоротити рахунок у матчі - на більше не вистачило часу.

В підсумку столичний клуб має поразку і втрату першого місця в турнірній таблиці та негативний емоційний фон. Така поведінка гравців відомого клубу свідчить про необхідну психологічну підготовку на постійній основі. Бо штрафи, які будуть накладені на славетний клуб, будуть значно більшими, ніж віртість утримання психологів.  
"ФК "Шахтар" наступного дня в Ковалівці провів свою зустріч з командою "Колос". Гра видалась цікавою. Господарі поля гідно тримались, атакували і забили гол відомому клубу. Зрозуміло, що в Ковалівці зростає рівень футболу, тому суперникам складно конкурувати з бразильцями, що становлять основну більшість команди. "Колос" показав, що має право на існування у вищому дивізіоні українського футболу.

Попереду у нас перерва, пов'язана з підготовкою збірної команди України до гри з командою Боснії та Герцеговини, від результату якої залежать наші шанси на проходження до наступного етапу змагань ЧС-2022!

Микола Нагорний, спортивний оглядач порталу "Воля народу"

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити