Вживати морозиво, чи надто охолоджені напої у спеку не рекомендується.
Про це розповів лікар-дієтолог Владислав Сластін.
"Якщо людина відчуває, що перегрілася, чи страждає від спеки, не потрібно одразу вживати холодне, особливо морозиво", - попередив лікар.
Справа в тому, що у період тривалої спеки імунітет людини знижується і є ризик захворіти.

"Наші первинні захисні ворота - це мигдалини, які приймають на себе первинну небезпеку, тобто в даному випадку – холод. Дуже часто нестача рідини в організмі під час спеки викликає жагучу спрагу. Людина починає тамувати її холодним морозивом, і як наслідок – ангіна", — пояснив фахівець.

Він порекомендував їсти морозиво не для того, щоб «освіжитися», а для отримання насолоди від даного продукту.

До того ж медик порадив звертати увагу на термін придатності морозива. Адже, як пояснив Сластін, від неякісного морозива, як і від будь-якого неякісного продукту, можна отримати харчове отруєння.

Інф.: vidomosti-ua.com

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити