Дослідники з Національного інституту раку міста Роквілл (США) з'ясували, що регулярне вживання різних видів каш сприяє збільшенню тривалості життя. Це обумовлено вмістом комплексу вітамінів і безлічі корисних речовин в крупах.
Спостереження за групою добровольців, що налічувала 400 тисяч людей, які велися протягом 20 років, дозволили вченим з'ясувати, що учасники, які регулярно споживали каші, приготовані з різних круп, значно рідше страждали на онкологічні захворювання.
 
Крім того, у добровольців, які вживали в добу близько 25 г крупи, ймовірність розвитку раку зі смертельним результатом була на 20% нижчою, ніж у тих, хто щодня з'їдав менше 15 г крупи.
 
Між тим, найбільш корисними, на думку експертів, є вівсяна і рисова каші, однак більшість людей, згідно з даними вчених, надають перевагу гречці.
 

Коментарі