Тим, хто хоче схуднути, варто їсти сірий хліб та жувати сухарі.
Вчені впевнені, що більш корисними вважаються сорти сірого, чорного, цільнозернового хліба, а також з додаванням висівок. Вони, як правило, готуються з використанням житнього борошна або борошна грубого помелу.
За рахунок відсутності штучного очищення й освітлення ці сорти борошна містять велику кількість вітамінів, клітковини, харчових волокон, необхідних для хорошого травлення і самопочуття.
 
До складу сірого хліба входять складні вуглеводи, які перетравлюються тривалий час, надовго забезпечуючи відчуття ситості. Але щоб не нашкодити своїй фігурі, на добу рекомендується вживати не більше 100-150 мг.
 
Крім цього, краще відмовитися від м'якого хліба на користь підсушеного. По-перше, він меншою мірою викликає бродіння в кишечнику. По-друге, кожен з нас, хто хоча б раз їв сухарик, може підтвердити: для того щоб його розжувати, потрібно набагато більше часу і більша кількість жувальних рухів, що дозволяє відчути насичення, з'їдаючи меншу кількість їжі. 
 

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити