У середу, 27 липня 2022 року, згідно з правилами УЄФА відбувся відбірковий етап до групового турніру Ліги чемпіонів
З метою підготовки до гри футболісти Київського "Динамо" вже в понеділок, 25липня, вилетіли до Стамбула, де й пройшла їхня друга гра з місцевою командою "Фенербахче".
Перша зустріч, яка відбулась у польському місті Лодзь, завершилась нульовою нічиєю. Обом командам потрібна була перемога, щоб продовжувати боротьбу в останньому раунді змагань за вихід до групового турніру УЄФА.

Кілька слів про Стамбул: це місто є найбільшим у Туреччини не лише за кількістю населення: воно на 01.01.2021 налічує15 млн 460 тис.Мешканців.Це важливий морський порт, великий промисловий, культурно-спортивний центр. У місті функціонують п'ять футбольних клубів, які є непримиренними опонентами у боротьбі за звання чемпіона та Суперкубок Туреччини: "Галатасарай", "Фенербахче","Бешикташ", "Істанбул", "Касимпаша". Найтитулованішим клубом є "Галатасарай", який 22 рази вигравав звання чемпіона країни.Окрім того, у 2000 році ним був здобутий і Кубок УЄФА. Головним тренером команди на той час був М.Луческу.

Другим клубом є наш супротивник - "Фенербахче",на рахунку якого 19 перемог, і замикає трійку "Бешикташ", який має 16  чемпіонських звань.
Усьому футбольному світу відома гаряча підтримка турецьких  команд уболівальниками, у яких є зухвале гасло:"Ласкаво просимо до пекла!!!". І це не просто слова...Так, найгучнішим матчем світу був визнаний матч команд турецької суперліги між командами "Галатасарай" - "Фенербахче" у березні 2011року, де шумовий ефект дорівнював 131-776 децибелам. Цей рекорд був  зафіксований представником Книги рекордів Гіннеса. На той час у команді наших супротивників грали два представники України - С.Ребров,що перебував в оренді з 2002 року, і який  став чемпіоном Туреччини,і  О.Караваєв, що зіграв лише шість матчів,і через півроку повернувся до України.

Обидві команди  дуже ретельно готувались до вирішального матчу і розробили свої тактичні плани на гру. Очікувалось, що господарі поля з перших хвилин  почнуть атакувати і забивати швидкий гол.Саме за таким сценарієм і проходила гра.
Із самого початку матчу господарі поля почали створювати небезпечні моменти біля воріт "Динамо", які захищав Г.Бущан, що продемонстрував чудову гру, відбивши пенальті і здійснивши кілька сейвів.
Кияни обрали захисний варіант гри і не помилились, незважаючи на доволі складне випробування. З "Фенербахче" зіграло злий жарт старе футбольне правило - не забиваєш ти, то забивають тобі. Цікавий факт: переможний гол і перемогу команді приніс О.Караваєв, який доволі стримано прореагував на свій успіх.

Хронологія матчу виглядала наступним чином: на 57-йхвилині В.Буяльський відкрив рахунок,на 89-йхвилині - Савоя зрівняв його. Оскільки час матчу було вичерпано, а переможець так і не був виявлений, то було призначено 30 додаткових хвилин (два тайми по 15 хвилин). Команда "Динамо" провела складний матч, проявила витримку,стійкість та мужність.

НАЙКРАЩІ МОМЕНТИ. ФЕНЕРБАХЧЕ, Стамбул - ДИНАМО, Київ 1:2

Вітаємо динамівців з перемогою і бажаємо успіхів у наступному раунді змагань із командою "Штурм" з Австрії.
 
Микола Нагорний
, спортивний оглядач порталу «Воля народу»
 

Коментарі

 

Add comment

Security code
Refresh