Динамівці за 90 хвилин не нанесли жодного удару по воротах "Бенфіки"
23 серпня 2022 року ФК "Динамо"-Київ провів другий матч у рамках відбіркового туру до групового турніру Ліги чемпіонів.
О 22.00 команди вийшли на поле диво - стадіону "Да луш", що в перекладі з португальської означає "Стадіон світла". Ця споруда  не може не викликати захоплення творінням архітектора та будівельників, які створили цю неповторну красу! Цей стадіон вважається одним із найкращих у Європі.
Арбітрами гри була призначена суддівська бригада із Франції на чолі з Ф.Цвайєром. Гра розпочалась за сценарієм першого матчу в Лодзі. Господарі поля розпочали атакувати з перших хвилин і не залишили гостям жодних шансів. Достатньо відмітити, що динамівці за 90 хвилин не нанесли жодного удару по воротах "Бенфіки". Натомість господарі поля наполегливо атакували ворота киян і вже на 27-й хвилині Обаменді виграв повітряну дуель з А.Беседіним, забивши перший м'яч, а за 13 хвилин рахунок став 2:0 завдяки Силві, який скористався прикрою помилкою захисника "Динамо" О.Сироти, і вже на 40-й хвилині Нерес, колишній гравець ФК "Шахтар", блискуче вразив ворота гостей, установивши остаточний рахунок гри - 3:0!!! Малюнок гри другого тайму не змінився: "Бенфіка" атакувала і мала можливості збільшити рахунок. Футболісти "Бенфіки", продемонструвавши яскраву гру, пробились до групового складу Ліги чемпіонів. Щодо "Динамо", треба зауважити, що прикро і сумно було спостерігати за безпорадністю гравців команди, за винятком воротаря Г.Бущана, який вкотре, незважаючи на пропущені голи, довів свою високу майстерність. Чи можна грати на такому рівні у відповідальних матчах на полях Європи, представляючи Україну? Вважаю, що ні, хоча напередодні матчу гравець "Динамо" М.Шапоренко заявив, що футболісти мають бажання показати гру Ліги чемпіонів. Але не склалося... Чому? Чи забракло майстерності, чи бажання битися за м'яч було, м'яко кажучи, недостатнім? Сам М.Шапоренко відзначився грубою грою, отримавши попередження.
Що далі? Згідно з регламентом "Динамо" продовжить грати у груповому турнірі Ліги Європи і в першості України.

Бенфіка — Динамо Київ. Ліга чемпіонів. Раунд плей-оф. Матч-відповідь.23.08.2022 / Огляд

"Бенфіка" - один із найсильніших футбольних клубів
Футбол у Португалії - дуже популярний вид спорту, який почав свій розвиток з 1889 року. Цю гру завезли в країну студенти, які навчались у вишах Англії. На 2022 р у Португалії є три найсильніших клуби: "Бенфіка" та "Спортинг", які  представляють столицю Лісабон, і клуб "Порто" з портового міста Порто.
Підготовка молодих футболістів відбувається у футбольній академії, яка розташована неподалік від столиці і в якій створені всі умови для успішного навчання та оволодіння всіма секретами футбольної гри! Окрім того, функціонери академії розшукують молоді обдаровані таланти по всьому світу. Особлива увага приділяється вихідцям з країн Африки та Латинської Америки, зокрема, Бразилії. Ці країни були колись колоніями Португалії і в них державною мовою залишилась португальська. Саме це значною мірою полегшує адаптацію молодих гравців у Європі. Біля входу на стадіон "Да луш" знаходиться пам'ятник видатному футболісту Ейсебіо, який у 60-х рр минулого століття яскраво проявив себе у Європі, будучи уродженцем Мозамбіку.
У 1965 році він був визнаний найкращим футболістом Європи.

Микола Нагорний, спортивний оглядач порталу "Воля народу"

Коментарі

 

Add comment

Security code
Refresh