Джаред Кох - відомий американський дієтолог - представив список найбільш шкідливих харчових продуктів. 
Сучасний малорухливий стиль життя, який доходить до гіподинамії, і проблемами з вагою - ожирінням - формує нас зсередини.
У більшості випадків ці два важливих моменти і визначають наше здоров'я.
Перші позиції рейтингу найшкідливіших харчових продуктів займають консервовані продукти.
 
Далі йдуть м'ясні вироби, які пройшли оброблення. Така їжа може містити лікарські препарати (антибіотики) і різні добавки - підсилювачі смаку та ароматизатори. Особливо це стосується копченого або солоного м'яса, термін виготовлення якого часто складно встановити.
 
Сюди ж можна віднести смажені вироби: приготування їжі на соняшниковій олії призводить до появи в їх складі канцерогенів. Загальна калорійність таких страв значно підвищується.
 
Третє місце займає маргарин, який містить велику кількість різних кислот, які негативно впливають на роботу судин.
 
Четверте місце - соєві продукти, виготовлені з генномодифікованої сої, і картопля, яка була оброблена пестицидами.
 
П’яте місце - штучні підсолоджувачі, які підвищують ризик розвитку онкозахворювань. Підсолоджувачі, які використовують у виготовленні цукерок, льодяників та мармеладу, набагато шкідливіші, ніж шматок торта. До їх складу входить велика кількість штучних барвників та ароматизаторів.
 
Солодке завжди можна замінити сухофруктами, цукор - медом. Вони принесуть велику користь вашому здоров'ю.
 
Віддайте перевагу простіше приготованим стравам і їжі, яка пройшла мінімум обробки.
 

Коментарі

 

Add comment

Security code
Refresh