Вчені університету Східної Англії в Норвічі, Великобританія провели дослідження зв'язку вживання флавонідів з ризиком інсульту. Результати цього великого дослідження не продемонстрували зменшення ризику інсульту в залежності від загальної кількості біофлавонідів. Однак, збільшення споживання флаванона (різновиди біофлавонідів) призводить до зменшення ризику ішемічного інсульту, повідомляє "Обозреватель" з посиланням на на сайт Асоціації дієтологів України.

Цитруси і соки з них є головними природними джерелами флаванони і результати проведеного дослідження демонструють помірне зменшення ризику інсульту в жінок, які постійно вживають апельсини, грейпфрути та інші цитрусові фрукти.
Жінки з найбільшою кількістю флаванонів у складі дієти мали на 19% менший ризик ішемічного інсульту протягом 14-річного спостереження в порівнянні з мінімальною їх кількістю в раціоні харчування.

У квітневій публікації в Американському кардіологічному журналі дослідники привернули увагу до того, що більшість флаванону споживалося жінками у складі апельсинового або грейпфрутового соку ( 63%). Але реальний зміст цих біофлавонідів вищий у цілих цитрусових фруктах, тому вони є найкращою альтернативою соку.

Інф.: obozrevatel.com

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити