Матч відбору на ЧС-2022 на "Арені Львів" завершився вчора з рахунком 1:1
Збірна України зіграла внічию зі збірною Боснії і Герцеговини у матчі відбору на Чемпіонат світу 2022. Гра у Львові завершився з рахунком 1:1.
Досить спокійно та обережно розпочали матч команди. Обидві збірні претендують зайняти друге місце в групі та вийти у плей-оф. Україна мала на два очка більше (8 проти 6), Боснія і Герцеговина – на одну гру більше в запасі (окрім матчу-відповіді проти українців, боснійці ще мають зіграти з фінами). Та на боці української збірної був ще й стадіон: вона не програвала на "Арені Львів" жодного разу, а останні вісім матчів виграла.

Україна - Боснія і Герцеговина 1-1 / Огляд і голи матчу:

Та все змінилося на 15 хвилині. Тарас Степаненко віддав передачу з центру на Віктора Циганкова, який відкрився на лівому фланзі, той прострілив на дальню стійку, де на замиканні був Андрій Ярмоленко – 1:0 на користь України.

На 23 хвилині боснійці мали шанс зрівняти рахунок, проте простріл Мирослава Стевановіча заблокував Сергій Кривцов. Відразу після цього Роман Яремчук зберіг м’яч у центрі і віддав передачу на лівий фланг, де набирав швидкість Едуард Соболь. Той блискуче перевів направо, де так само на швидкості перед воротарем вибігав Олександр Тимчик, але Ібрагім Шехіч врятував свою команду.

Збірна Боснії відповіла такою ж небезпечною атакою, яку розігнав по лівому флангу Амер Гояк, та Микола Матвієнко впавши зміг вибити м’яч. Відтак Циганков пробив головою поруч з дальньою стійкою. На 34 хвилині боснійці знову мають прекрасний момент біля воріт Андрія П’ятова: Едін Джеко віддав чудовий пас на правий фланг, де розігнався Стевановіч, той віддав передачу у штрафний, проте Смаїл Превляк розминувся з м’ячем, а дві спроби Сеада Колашинаца українці заблокували.

Під кінець першого тайму по воротах збірної України пробив Амір Хаджіахметович, але П’ятов парирував удар. На підбиранні був Колашинац, який віддав передачу Превляку, проте він пробив повз ворота.

Така ж нервова та активна гра чекала на вболівальників і в другому таймі. Збірна України вже на 48 хвилині вийшла у перспективну контратаку: Микола Шапаренко у штрафному віддав пас на Ярмоленка, який п’ятою скинув м’яч назад на Шапаренка, але удару по воротах так і не вийшло. Боснія відповіла відразу ж подачею Анела Ахмедходжича та невдалим замиканням головою Аді Наліча.

Дві шикарні можливості збільшити рахунок мали Тимчик і Яремчук, але пробили повз ворота, а Яремчук ще й був в офсайді. Далі був неймовірний удар Джеко здалеку – і не менш неймовірний сейв П’ятова. Боснія і Герцеговина перехопила ініціативу і проводила атаку за атакою, що вилилося в гол Ахмедходжича після подачі в дотик від Стевановича – 77 хвилина, 1:1. До кінця матчу командам не вдалося змінити рахунок на табло. Останній шанс пробити зі штрафного мав у додатковий час Олександр Зубков, але потрапив у стінку.

Нічия у Львові хоч і лишає збірну України на другому місці в групі, та все ж є більш комфортною для боснійців, адже вони мають на одну гру більше у запасі. Також гру у запасі має і Фінляндія, яка сьогодні обіграла Казахстан і вийшла на третє місце в групі, маючи лиш на одне очко менше, ніж українці. Тож інтрига, яка з цих трьох збірних пройде далі, зберігається до останнього туру. Українцям, аби пройти далі, потрібна лише перемога в останній грі проти Боснії.

Положення команд у групі D станом на 12 жовтня:

Франція – 12 очок (лишилося зіграти ще два матчі)
Україна – 9 очок (один матч)
Фінляндія – 8 очок (два матчі)
Боснія і Герцеговина – 7 очок (два матчі)
Казахстан – 3 очки (один матч)

Інф.: zaxid.net

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити