21 вересня - день народження Президента ФК "Шахтар" Рината Ахметова
А 22 вересня 2021 року на стадіоні "Олімпійський" у Києві був проведений матч за Суперкубок України між командами "Динамо"- Київ та "Шахтар"- Донецьк.
Матчі між цими командами завжди проходили в гострій, безкомпромісній боротьбі. Достатньо нагадати статистику попередніх ігор між командами, щоб переконатися, що ігри дуже важливі для обох претендентів за звання переможця. Отже, "Динамо" перемагало у 2004, 2006, 2007, 2009, 2011, 2016, 2018, 2019, 2020 рр., усього - 9 разів. "Шахтар" був переможцем у 2005, 2008, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015, 2017 - 8 разів.

Команди ретельно готувались до цієї зустрічі і прагнули довести, що кожна з них варта звання володаря кубку. "Динамо" прагнуло досягнути перемоги вчетверте поспіль, а "Шахтар" мав велике бажання порушити гегемонію киян. Очікувалась дуже цікава, непримиренна боротьба за право бути володарем почесного трофею. І команди продемонстрували своє бажання і волю до перемоги.

Гра за престижну нагороду вдалась. Обидві команди прагнули перемоги і намагались грати у відкритий футбол. На початку матчу динамівці  впродовж двох хвилин мали реальні можливості відкрити рахунок, але цього не сталось, на жаль... Чому? Причина залишається застарілою: невміння вчасно нанести удар та поцілити ним у ворота. Саме тому захисники "Динамо" і сприяли бенефісу Л.Траоре, який зробив дубль у ворота динамівців. А далі гірників зупинити було вже досить складно. І коли А.Патрік чудовим ударом із 18-20 метрів  забив красивий гол, то шансів врятувати матч у киян не залишилось. Незважаючи на поразку, це був найвидовищніший матч у цьому сезоні. Багато помилок, допущених у цьому матчі, динамівці можуть виправити вже 3 жовтня в рамках чемпіонату УПЛ. А в цілому киянам треба переглянути  відповідальність гравців за результат, особливо в захисті! Гірники зробили приємний подарунок президенту клубу "Шахтар" Ринату Ахметову  до дня народження (21 вересня йому 55), здобувши Суперкубок України і зрівнялись з "Динамо" за кількістю  здобутих нагород (9)!

Зверну увагу й на те, що минуло 30 років з часу поновлення нашої Незалежності, а рішення про виконання Гімну України перед початком футбольних матчів УПЛ було прийнято лише у 2017 році. Одна справа, коли чиновники з УАФ прийняли таке дуже важливе рішення, а інша - втілити його в життя. Окрім того, слід зауважити, на кого покладена відповідальність за виконання цього кроку, що зміцнює нашу державність. Гадаю, що власники клубів і є тими особами, які мають  упроваджувати це у повсякденне життя.

Власникам клубів також треба звернути увагу на тренерський склад: чи послуговуються там українською мовою? Цікавий момент був під час спілкування ведучого телеканалу "Футбол" А.Столярчука з футбольними експертами Й.Сабо та С.Морозовим  під час  обговорення  матчу між командами "Шахтар - "Дніпро-1". Ведучий розмовляв українською, а два експерти - мовою нашого ворога, який уже восьмий поспіль рік веде проти України гібридну війну. Після обміну думками надали слово головному тренеру команди "Дніпро-1" І.Йововичу. Для багатьох телеглядачів його виступ був справжнім відкриттям: виявляється, тренер дніпрян спілкувався вільно чудовою українською мовою. Сам І. Йовович є представником дружньої нам країни Хорватії, тому і вважав за необхідне вивчити державну мову України. Для експертів Й.Сабо і С.Морозова  це мало б стати прикладом ставлення до державної мови України.

Микола Нагорний, спортивний оглядач порталу ВН









Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити