Як і в низці попередніх досліджень аналогічної тематики було встановлено, що найбільшу загрозу для здоров'я людини являє свиняче м'ясо.
Вчені давно говорять про шкоду червоного м'яса, закликаючи знизити кількість його вживання і замінити на більш безпечні для здоров'я й фігури продукти - рибу, гриби, овочі - які за поживністю нічим не поступаються м'ясу, а з точки зору безпеки та корисності значно його перевершують.

Фахівці зібрали воєдино результати декількох десятків досліджень, в яких вивчався вплив продуктів харчування на людський організм - жоден продукт не становить такої загрози для здоров'я, як м'ясо.

Його хімічний склад і трансформація сполук у процесі приготування позначаються на роботі чи не всіх органів. У першу чергу страждає серцево-судинна система – м’ясо провокує «засмічення» судин, збільшуючи в десятки разів ризик розвитку атеросклерозу і підвищуючи ймовірність інфаркту або інсульту.

Крім того, вживання м’яса неодноразово пов’язували з розвитком онкологічних захворювань, а нещодавно встановили зв’язок між кількістю з’їдається м’яса і ризиком розвитку цукрового діабету другого типу.

Інф.: newsone.com.ua

Коментарі