Фахівці з харчування та довголіття стверджують, що правильне відношення до їжі подовжує життя у два рази.
Щільно поснідавши, ми не даємо їжі нормально перетравитися, і це може стати початком всіх майбутніх неприємностей зі здоров'ям.
Зокрема, є кілька страв і продуктів, з яких починати день украй небажано.
Які продукти потрапили до чорного списку? Про це читайте у нашій статті.

Сирі овочі - капуста, огірки, помідори, паприка зранку можуть викликати подразнення слизової шлунка. Їх неможна їсти натщесерце, особливо людям з проблемним травленням.

Червоне м'ясо. Для розщеплення такого білка організм вже повинен мати достатню кількість енергії. Крім того, ранок - час вуглеводів, а не складних тваринних білків.

Копченості та консерви. Цю їжу досить важко назвати корисною і не тільки на сніданок: консерванти, ароматизатори, багато солі...

Кондитерські вироби. Виявляється, такий улюблений серед французів круассан - не найправильніший початок дня. У випічці багато простих вуглеводів, які перевантажують інсуліновий апарат людини. У результаті вже через годину організм знову хоче їсти, так і не дочекавшись корисних речовин.

Кращий час для сніданку - з 6:30 до 9:30

На цьому наполягають дієтологи і фізіологи, які вивчають біоритми нашого організму. До речі, згідно системи хронохарчування (розроблена лікарями Рапеном і Делабо і схвалена Європейським дослідницьким інститутом дієтології IREN), ідеальний з точки зору біоритмів раціон: багата жирами і повільними вуглеводами їжа - на сніданок; тваринні білки і трохи крохмалистих овочів - на обід; рослинні жири, фрукти і солодощі - в полудень; низькокалорійна їжа - на вечерю.

Чому? В організма є графік вироблення ферментів, що регулюють обмін речовин. Перша активна фаза процесу триває з 6:30 до 9:30.

Інф.: mama-tato.com.ua

Коментарі