Яєчні жовтки виявилися універсальним джерелом антиоксидантів
Фахівці з Університету Альберти стверджують, що гоголь-моголь може надати істотну допомогу у запобіганні серцево-судинним захворюванням та раку. Річ у тім, що у сирих яєчних жовтках міститься більше антиоксидантів, ніж у яблуках або журавлині, повідомляє ukrinform.ua з посиланням на Nutrition Horizon.
У жовтках яєць, отриманих від курей із типовим раціоном, основу якого складають пшениця та зерно кукурудзи, було виявлено два види амінокислот (тіптофан та тірозин), що мають високі протиокислювальні властивості. За словами вчених, у двох яєчних жовтках міститься удвічі більше антиоксидантів, ніж у яблуці, і майже стільки ж, як у порції журавлини (25 гр). При цьому корисні властивості яйця зменшуються на 50% при варці або смаженні. Фото: kakprosto.ru

Коментарі