Юрій Бутусов, журналіст: "Брак професіоналізму і цілеспрямованості - це проблема не тільки нашого футболу, нашої політики - це проблема всього нашого суспільства"
Юрій Бутусов аналізує причини поразки нашої збірної на Євро-2016.
Кращим гравцем матчу "Україна-Північна Ірландія" на Євро-2016 став 36-річний захисник Гарет Маколі. Гарет грає в англійській прем'єр-лізі, за "Вест Бромвіч". З ним підписують однорічні контракти - йому кожен сезон треба битися в кожному матчі на 101%, інакше роботи йому вже не знайти. Мужик вирішив увійти в історію - і увійшов. Він забив перший гол своєї збірної на чемпіонаті Європи за всю історію. Це перший гол Гарета в цьому році - в минулому році він забив три голи - в тому числі два команді Фарерських островів.

І це не випадковість. Північна Ірландія вийшла на Євро-2016 з першого місця в групі. Головний тренер збірної Північної Ірландії - Майкл О'Ніл, працює з командою з 2011 року. Починав роботу не просто - перша перемога прийшла через 10 матчів, примудрився зіграти внічию навіть з Люксембургом. Але тренера не зняли, команду не розігнали. Чому? Та тому що немає у них особливого вибору тренера і гравців. Вміють цінувати і поважати свій небагатий людський ресурс.

У чемпіонаті Північної Ірландії 12 команд, у збірній серед лідерів є хлопці з команд, про які навряд чи колись чуло більшість наших уболівальників: "Гамільтон Академікал", "Лінфілд", "Сент-Джонсон".

Це не перемога на класі, це не перевага в майстерності. Це демонстрація, що професіоналізм і мотивація можуть розтрощити все. Ми були фаворитами за всіма параметрами. А вони виграли за рахунок самовіддачі. Як нещодавно виграв прем'єр-лігу "Лестер".

У сучасному світі треба шукати не тільки талановитих і умілих гравців - перемагають команди, зібрані з цілеспрямованих і спраглих до перемоги професіоналів. Ті, хто виходить щоб віддати всього себе перемозі, ті, хто поважає і цінує своїх товаришів. Ті, хто хоче зростати кожен день, ті, хто кожен матч здають 90-хвилинний іспит на зрілість.

Більше - це не означає краще. 11 мужиків зібралися і переграли інших 11 мужиків. Не треба скиглити - над цим треба думати і цьому треба вчитися.

Брак професіоналізму і цілеспрямованості - це проблема не тільки нашого футболу, нашої політики - це проблема всього нашого суспільства. У футболі та політиці це проявляється найбільш наочно і очевидно для всіх.

Юрій Бутусов, журналіст
Інф. із сторінки автора у Facebook

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити