Василь Ломаченко виграв за одностайним рішенням суддів – 119:108 двічі і 118:109 – у британця Люка Кемпбелла і до своїх двох титулів WBA (Super) і WBO додав ще й вакантний WBC у легкій вазі.
Вже в наступному поєдинку, а ймовірніше – через один, Василь може позмагатися за звання абсолютного чемпіона світу з володарем титулу IBF. Ним наразі є Річард Коммі з Гани. Але 14 грудня він захищатиме пояс в бою із зухвалим американцем Теофімо Лопесом.
Ломаченко, як і очікувалось, мав повну перевагу над Кемпбеллом. За винятком хіба що стартових двох раундів. У п'ятому раунді він міг завершити бій – після удару по корпусу британець скорчився, пропустив ще декілька ударів, але від нокдауну його врятував гонг. В 11 раунді Лома таки відправив суперника в нокдаун після затяжної серії, але добити не зміг. Кемпбелл показав неймовірну стійкість, мужність і "дожив" до фінального гонгу.

Бій показав, що Василеві все важче нокаутувати природніх легковаговиків –вони всі переважають його в габаритах. І якщо в попередній ваговій категорії була серія із чотирьох "no mas" ("більше не треба"), то тут картина інша. Два з чотирьох поєдинки пройшли всю дистанцію, а в бою з Хорхе Лінаресом і взагалі Ломаченко вперше побував у нокдауні.

Висновок один: Василеві точно слід перестати заглядати у першу напівсередню вагу – до 63,5 кг. Туди він може спробувати зайти одноразово і виключно для історії – зустрітися колись в далекому майбутньому з відносно безпечним чемпіоном щоб підкорити четверту вагову категорію. Приглядатися треба до чемпіонів із нижчих категорій. Звісно, після того, як досягне цілі в цій – збере всі чотири титули за основними версіями. Джервонта Девіс, Мігель Берчельт, Лео Санта Круз, Гері Рассел – там вистачає з ким боксувати. І забути вже остаточно Майкі Гарсію.
Ломаченко в бою з Кемпбеллом утретє захистив титул WBA і вдруге – WBO. Всього у його списку 15 боїв – має 14 перемог, 10 нокаутів та одну поразку.

Всього у його списку 15 боїв – має 14 перемог, 10 нокаутів та одну поразку.

Інф.: gazeta.ua

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити