Спортивний аналітик Микола Нагорний про матч збірних України та Казахстану (рахунок 2:2)
Гра збірної України з футболу зі збірною Казахстану 1 вересня на її полі  повернула усіх у недалеке минуле.
Тоді збірна України вдома зіграла у нічию з рахунком 1:1. Це був драматичний матч, у результаті  якого ми втратили перемогу на 93-й хвилині, що свідчить про два загублені залікові очки, яких нам буде вкрай не вистачати при  розподілі місць у груповому турнірі, бо вісім з них Збірна України вже втратила.
Казахстан - Україна/ Огляд матчу

Постає одвічне питання: хто винен і що робити ? Щоб дати відповідь на це питання, треба повернутися у часи, коли збірна України досягла успіху під керівництвом Андрія Шевченка і дійшла до чвертьфіналу, але у матчі зі збірною Англії програла з непристойним рахунком 0:4, а це свідчить про її недостатню фізичну підготовку.

Ця проблема  нікуди не поділась і нагадала про себе знову. Після заяви А.Шевченка про відставку багато чого було незрозуміло, а саме: чому керманич збірної після, здавалось би, позитивного результату напередодні відбіркових матчів до ЧС-2022 залишив  свою посаду? Зроблю припущення: він, очевидно, зсередини бачив стан гравців і розумів, що позитивного результату з виходом збірної України до фінальної частини досягнути неможливо.

УАФ дуже довго зволікала з призначенням нового тренера і, нарешті, призначила в.о. тренера Олександра Петракова, який встиг лише зібрати на один день футбольну збірну та провести тренування  й відправитися на дебютну для тренера гру до Казахстану. Що це за це підхід?

Гадаю, що президент УАФ А.Павелко мав би провести прес-конференцію і пояснити всім, чому ж так довго зволікали з рішенням про нового керманича збірної  України та розповісти про те, що ж насправді відбувається в українському футболі.

У згаданому матчі перші 20-25 хвилин збірна України демонструвала атакуючий футбол, і вже на другій хвилині Р. Яремчук показав свої бомбардирські якості, забивши красивий гол дальнім ударом. А потім гравці збірної змарнували кілька реальних можливостей забити голи своїм візаві.

Футболісти збірної не засвоїли золоте правило футболу: не забиваєш ти - забивають тобі. Захисники О.Караваєв та І.Забарний двічі припустились  грубих помилок у захисті своїх воріт, що в результаті й призвело до втрати перемоги.

Що далі? Вже четвертого вересня вдома - гра зі збірною Франції. Чи зможе збірна України стрибнути "вище" голови й відібрати очки у чемпіона світу - команди Франції? Невдовзі про все дізнаємось...

Велику роль у грі має фізична і психологічна підготовка. Без цих двох чинників дуже важко досягнути успіхів у будь-якому виді спорту, в тому числі й у футболі!

Кілька слів про О.Петракова, який, безперечно, заслуговує на повагу за свої попередні досягнення в роботі з юнацькими збірними з футболу, з якими він завоював звання чемпіонів світу. Коли постало питання про керманича збірної України з футболу, то він погодився на цю пропозицію, добре усвідомлюючи, які труднощі на нього  очікують. Побажаймо ж йому успіхів!

Микола Нагорний, спортивний оглядач порталу "Воля народу"




Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити