Всесвітня боксерська організація (WBO) призначила бій українського боксера-важковаговика Володимира Кличка з австралійцем Алексом Леапаї, якому надано статус обов'язкового претендента на титул чемпіона світу, що належить українцеві, - повідомляє Gazeta.ua. Про це повідомляє офіційний сайт WBO. На переговори про організацію поєдинку сторонам дали 30 днів. Якщо Леапаї і Кличко не домовляться, право проведення бою буде виставлено на торги. Раніше повідомлялося, що Леапаї хотів би, щоб його поєдинок з українцем пройшов в Азії - наприклад, в Китаї, де австралієць вже двічі проводив бої і здобув популярність (там Леапаї називають "австралійським Майком Тайсоном").

34-річний Леапаї 23 листопада переміг росіянина Дениса Бойцова, який займав перше місце в рейтингу WBO у важкій ваговій категорії. У цьому поєдинку Леапаї здобув перемогу за очками одноголосним рішенням суддів.
Всього австралієць провів на професійному рингу 37 поєдинків. У них він здобув 30 перемог (24-нокаутом), чотири рази програв, а ще три бої звів внічию.

37-річний Кличко, який окрім титулу WBO володіє званнями чемпіона світу за версіями WBA (Всесвітня боксерська асоціація) і IBF (Міжнародна федерація боксу), у своєму останньому бою у жовтні 2013 переміг росіянина Олександра Повєткіна. Всього в 64 поєдинках він здобув 61 перемогу (51 - нокаутом) і три рази програв.

Інф.: Gazeta.ua
Фото: nr2.ru

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити