Cеред футболістів лише один Роман Яремчук розмовляє українською мовою
Микола Нагорний: Прикро, що ні головний тренер А.Шевченко, ні президент  УАФ А.Павелко не послуговуються державною мовою, а серед футболістів лише один Роман Яремчук розмовляє українською мовою
Треба зрозуміти, що людей впізнають за мовою спілкування. Тому спортсменам, які захищають спортивну честь держави на міжнародних змаганнях, варто усвідомити, що їхньою мовою спілкування має бути виключно українська мова.

Отже збірна України стартувала на чемпіонаті з футболу ЄВРО-2020 матчем з командою Нідерландів у її столиці, на стадіоні "Амстердам -Арена-Йохан Кройф". Ця спортивна споруда носить ім'я талановитого футболіста та тренера: він назавжди своєю грою та тренерським хистом увійшов у історію розвитку найпопулярнішої гри у світі не лише своєї країни,а й усієї Європи.
Перед іграми на ЄВРО-2020 УАФ разом із тренерським штабом і головним наставником збірної Андрієм Шевченком розробила програму підготовки. Окрім того, УАФ рекомендувала УПЛ раніше закінчити чемпіонат країни з футболу. Був проведений повноцінний збір та зіграно три контрольні гри з різними командами: Бахрейн, Північна Ірландія, Кіпр. Президентом УАФ А.Павелком була презентована нова форма збірної команди України, в якій вона проведе всі матчі. На футболках - зображення мапи України з окупованим Кримом та захопленими територіями ОРДЛО й гаслами: "Слава Україні" - "Героям Слава". Маємо надію, що патріотична форма надихне футболістів на звитяжні перемоги.

Прикро, що ні головний тренер А.Шевченко, ні президент УАФ А.Павелко не послуговуються державною мовою, а серед футболістів лише один Роман Яремчук розмовляє українською мовою. Добре вже те, що команда почала виконувати Гімн України.
Треба зрозуміти, що людей впізнають за мовою спілкування. Тому спортсменам, які захищають спортивну честь держави на міжнародних змаганнях, варто усвідомити, що їхньою мовою спілкування має бути виключно українська мова.


Щодо претензій Московії, то слід зауважити, що ця подія викликала лють серед представників Госдуми та МЗС Росії. Вони ніяк не можуть змиритися з тим, що Україна - незалежна держава і сама здатна вирішувати, як їй діяти на своїй Богом даній землі. Хоча УЄФА і надала відповідь Московії щодо відсутності політичної складової у спортивній формі збірної України, вона знову висунула безпідставні претензії. Як відомо, Газпром фінансує проекти, які проводяться під егідою УЄФА, тому-то під їхнім тиском вона й змінила свою думку. Президент УАФ А.Павелко провів перемовини з відповідальними чиновниками, в результаті яких було досягнуто компромісне рішення.

Збірній України було поставлено завдання вийти з групи. А конкуренцію на цьому етапі нам складуть,окрім команди Нідерландів, збірні команди Австрії та Північної Македонії. Скласти цей іспит – дуже непросте завдання. І саме ці ігри і дадуть відповідь, чи здатна команда А. Шевченка скласти гідну конкуренцію найкращим командам Європи. До речі, перемога нашої збірної у відбірному турнірі і вихід її до фінальної частини - теж внесок у зміцнення іміджу України в світі.

Чи є шанси у футболістів України досягнути успіху? Вони, звичайно, є і все буде залежати від їхнього фізичного, психологічного, технічного потенціалу,а також - волі до перемог. Збірна команда Нідерландів є  однією з потужних команд континенту, її гравці грають у провідних  клубах. Тому очікувалась дуже напружена гра. Так воно і сталось: «помаранчеві» з початку матчу створили справжню футбольну феєрію і впродовж перших десяти хвилин мали реальні можливості для взяття наших воріт. І лише блискавична гра воротаря Г. Бущана не дозволила господарям поля відкрити рахунок.

Упродовж  першого тайму футболісти збірної Нідерландів  володіли ініціативою. Тиск на ворота збірної України продовжувався і в другому таймі, що й призвело до помилок у захисті та до двічі пропущених м'ячів. Здавалось, що матч безнадійно програний... Наставник збірної України, нарешті, зрозумів, що Марлос випадає з гри і тому випустив на поле М.Шапоренка. З його виходом гра почала змінюватися на краще, і вже на 74-й хвилині Р. Яремчук віддав пас на А.Ярмоленка і він, як у кращі свої роки, фірмовим ударом з лівої ноги послав м'яч у дев'ятку.

За п'ять хвилин потому наші гравці розіграли стандарт: Р.Маліновський, який загубився у цьому матчі, зробив передачу у штрафний майданчик Р. Яремчуку, який, як справжній голеадор, головою зрівняв рахунок у цій видовищній грі. Але на цьому фарт для нашої збірної й завершився. Вкотре захист припустився прикрої помилки, за що й був покараний. Рахунок став три-два...

Що можна сказати про гру збірної України? Так, ми програли: як тренер, так і гравці. Команда Нідерландів, яка не є топовою, вже наблизилась до когорти сильніших, тому з таким супротивником припускатися  елементарних помилок неприпустимо. Чи є у футболістів України шанси на вихід з групи? Так, вони є, але для того треба виграти два матчі: у команд Австрії та Північної Македонії. Гадаю, що головний тренер А.Шевченко та його штаб зроблять детальний аналіз і висновки. Хочеться в це вірити...То ж побажаймо нашим хлопцям успіхів!!!

Микола Нагорний, спортивний оглядач порталу «Воля народу»

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити