23 листопада ФК "Динамо-Київ" провів другий матч  із  командою "Баварія"- Мюнхен
Майже місяць тому, а точніше - 30 вересня, кияни програли з не дуже приємним рахунком - 0:5.
Тому додаткова мотивація була не потрібна, просто була єдина мета - зіграти якомога краще і при  хорошій грі  не програти, а то й виграти. Усього команди зіграли між собою 12 ігор,10 із яких - у Лізі чемпіонів, решту - в інших турнірах. Статистика ігор  між цими командами така: кияни здобули чотири перемоги, одну нічию і сім поразок. Тому для господарів поля, киян, додаткова мотивація полягала в досягненні позитивного результату, бо це залишало мінімальні шанси на продовження ігор у Лізі Європи.

Здобуття очок також приносило б  додаткові залікові бали в  таблиці коефіцієнтів УЄФА. Для мюнхенців ця гра не мала значення, бо вони вже майже набрали найбільшу кількість очок і очікували результат матчу Барселона-Бенфіка, за результатом якого мав би визначитися переможець групи жеребкування на наступному етапі змагань. Але, як підкреслив головний тренер гостей Ю.Нагельсман, їм потрібна була перемога, щоб заспокоїти фанатів за несподівану поразку в черговому матчі Бундесліги від Аусбурга. До його висловлення варто ставитися скептично. Якщо його команда перемагає, то виграє 3 млн євро як переможець групового турніру, а також бонуси.

Тренер киян М.Луческу був лаконічним, заявивши, що команда налаштована на позитивний результат і мотивувати її додатково не потрібно. Букмекерські контори оголосили свій прогноз, надавши перевагу Баварії з коефіцієнтом 1,25 на нічию 6,3, а на поразку - 10,5. І  прогноз виявився вірним.

Незважаючи на складні погодні умови, а в Києві почався снігопад, гості одразу взялись до справи і захопили центр поля та посилили тиск на гравців "Динамо". І вже на на 14-й хвилині нападник "Баварії" "чарівник"  Р.Левандовський красивим ударом через себе відкрив рахунок. Чудовий гол і відмінне виконання такого складного технічного удару! Лише на 35-й хвилині гри динамівці нанесли перший удар у рамку воріт своїх супротивників. З  таким рахунком закінчився перший тайм.

Погодні умови покращились, сніг припинився і командам стало краще грати, то ж на 42-й хвилині німці повели в рахунку 2:0: захисні редути киян "загубили" гравця "Баварії" Комана, який майстерно поцілив у ворота киян. Після цього гості зменшили темп, начебто, натякаючи: ми свою справу зробили, а Вам даємо шанс проявити себе і показати, на що ви здатні...

Треба зауважити, що важко розраховувати на високий результат з найкращими футбольними командами Європи,не маючи достатньої фізичної, технічної та психологічної підготовки. Так на 70-й хвилині, після  передачі  В.Циганкова,  Д.Гармаш  забив перший і єдиний м'яч киян у цьому турнірі, який, на жаль, уже нічого не вирішував. Чому так?  Невже Україна збідніла на таланти серед футболістів і тренерів? Чому наші гравці не складають конкуренцію найкращим футболістам Європи, як було колись? Риторичне запитання, яке не має відповіді. Але є чітко окреслені проблеми, над якими варто працювати УАФ та власникам клубів!       

Микола Нагорний, спортивний оглядач порталу "Воля народу"










Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити