Другий представник України в Лізі чемпіонів донецький "Шахтар" припинив свій виступ, програвши 24.11.2021 міланському "Інтеру"
Микола Нагорний: Футбол в Італії, на мою думку, за своєю популярністю поступається лише католицькій вірі, Папі Римському та Святому престолу.
Розташування країни у південних широтах Апеннінського півострова та його м'який клімат сприяють розвитку цього виду спорту.
"Шахтар" у своїй історії раніше в цьому ж турнірі вже зустрічався з "нерадзурі" (таку неофіційну назву має італійський клуб), а виникла вона з кольорів клубного прапора і стала невід'ємною частиною італійського гранда.

У 2019-2020 р.р. жереб уже зводив ці команди у ЛЧ, і тоді обидві команди двічі зіграли в нічию. А у Лізі Європи "Шахтар" програв із рахунком 0:5 у 2019-2020 р.р.: це був півфінал Ліги Європи.

Дивно, але так буває, коли команди, що не пробились у наступний раунд жеребкування, знову зустрічаються на полі. Саме так і розпорядилась футбольна фортуна. Команда "Шахтар" укомплектована молодими футболістами, представниками Бразилії, які ще не набули досвіду, а "Інтер"- провідний клуб не лише Італії, а й Європи.

Так, перший тайм учорашнього матчу не виявив переможця і на табло висвічувались нулі. У другому ж таймі господарі поля продовжили атакувати, а гірники захищалися та проводили контратаки, жодна з яких не була результативною. І тут своє слово сказав боснієць  Е.Джеко, якому вдалося зробити дубль - двічі забити м'яч у ворота "Шахтаря".

Напрошується думка про "дежавю". Як відомо, у останньому матчі групового турніру ЧС-2022 збірна України в гостях перемогла збірну Боснії і Герцеговини із таким же рахунком. І виходить, що лідер збірної БіГ у такий спосіб розрахувався із представниками України за поразку своєї збірної.
Зрозуміло, що це невеликий аналіз і порівняння про події, які іноді трапляються у світі футболу.

Що ж далі? Гадаю, двом командам, "Динамо" і "Шахтарю", варто провести глибокий аналіз минулого виступу на європейських футбольних аренах і готуватися до наступних відповідальних матчів, бо гра із найкращими командами Європи, окрім гіркого досвіду поразок, надає ще й безцінний досвід майстерності, а тому необхідно працювати над її вдосконаленням!

Микола Нагорний, спортивний оглядач порталу "Воля народу"

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити