Сир рекомендується дієтологами для щоденного вживання в невеликій кількості, оскільки це оптимальний продукт, який забезпечує організм білком і цінними мікро- та макроелементами. Однак, серед різноманіття сирів експерти все ж вибрали чемпіона - сир чеддер.  
Виявилося, що саме в чеддері ідеально збалансовані кальцій і білок. Їх у складі чеддера стільки, що лише куштуючи його, можна забезпечити свій організм цими найважливішими елементами здорового харчування. 
Крім того, цей сир містить також значні запаси таких поживних речовин, як фосфор, цинк, рибофлавін, вітаміни В12 і А, корисних для кісток, шкіри, імунної системи та очей. 100 г сиру чеддер задовольняє добову потребу організму в кальції на 100% і на 30% - у фосфорі.
 
Сьогодні все більше людей страждають від непереносимості молока. Але в цьому сирі мало лактози. На думку дієтологів, чеддер можна включати щодня абсолютно в усі раціони, включаючи лактовегетаріанські і обмежуючі лактозу. Також окремі дослідження показали, що чеддер може бути захисним засобом від карієсу зубів. Його шматочок стимулює приплив слини, яка нейтралізує кислоту в зубному нальоті і забезпечує процес демінералізації емалі. Таким чином, додавати чеддер корисно в салати, супи, робити з ним пасту і бутерброди.
 
ДЛЯ ДОВІДКИ. Чеддер - сорт напівтвердого сиру, який роблять в Англії, але люблять у всьому світі. Справжнім сиром чеддер називають той, що зроблений в одному з чотирьох графств Англії в Сомерсеті, Девоні, Дорсеті або Корнуоллі. У справжнього чеддера злегка кислуватий і горіховий присмак. Чеддер протипоказаний при непереносимості молочного білка, людям з гастритом і колітом. З обережністю чеддер слід їсти людям з надмірною вагою і гіпертонікам, що страждають серцевими набряками.

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити