Вчені з США радять додати трохи гвоздики і м'яти до ваших страв. Виявляється, ці спеції багаті на антиоксиданти та захищають організм від ознак старіння.
Компоненти гвоздики та м'яти покращують функції мозку, підвищують якість запам'ятовування та допомагають у навчанні.
Дослідження показали, що саме ці спеції можуть допомогти в боротьбі з когнітивними порушеннями. Вони протистоять порушенням пам'яті, виникненню проблем з інтелектом, мисленням.
 
Саме порушення когнітивних здібностей є симптомом слабоумства.
 
Експеримент показав, що гвоздика у великих дозах допомагає поліпшити результати тестів на пам'ять і здатність до навчання.
 
У ході дослідження за участю мишей подібні результати були отримані і при використанні м'яти.
 
Крім того, спеції зменшували негативний вплив стресу на нервові клітини.
 
Вчені повідомили, що м'ята має бактерицидні властивості, вона багата марганцем, вітаміном С, Омега-3 і Омега-6, а в гвоздиці міститься евгенол, який сприяє знищенню ракових клітин.
 

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити