У січні - вересні нинішнього року територіальні органи Держспоживінспекції України перевірили близько 9 тисяч магазинів і ресторанів. І, незважаючи на те що, за словами голови служби Сергія Орєхова, виробники стають більш відповідальними, з 2 тис. тонн продуктів було забраковано близько 40 відсотків, пише ubr.ua з посиланням на from-ua.com. Також фахівці перевірили близько 13 тисяч декалітрів питної води та безалкогольних напоїв, з яких забракували і зняли з реалізації майже третину.
Більш ніж у половині випадків товари реалізовувалися без супровідних документів щодо якості та безпеки, а кожна п'ята пляшка була з вичерпаним терміном придатності.

Скільки було забраковано товарів:

М'ясопродукти - 42% (перевірено 200 тонн);

Молочні продукти - 40% (перевірено 120 тонн);

Рибні продукти - 38% (перевірено 200 тонн);

Масла і жири - 37% (перевірено 100 тонн);

Хлібобулочні вироби - 30% (перевірено 80 тонн);

Овочі та фрукти - 42% (перевірено 700 тонн);

Дитяче харчування - 20% (перевірено 50 тонн);

Безалкогольні напої - 30% (перевірено 13 тис. дал);

Алкоголь - 32% (перевірено 11 тис. дал).

Інф.: ubr.ua

Коментарі

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити