А ви знали, що, виявляється, німці та англійці вживають сала ненабагато менше, ніж українці?
Ми розповімо вам про багато інших цікавих факти про сало.
Зокрема, солоне або копчене підшкірне сало називається "шпик", а топлене сало називають "смалець", який використовують як кулінарний жир. Маленькі добре просмажені шматочки сала зі шкірою - це шкварки, сало з прожилками м'яса - бекон.
Калорійність сала становить від 720 до 900 кілокалорій. Воно дуже ситне і добре підходить людям, які займаються важкою фізичною працею.
 
Сало — відмінний жовчогінний засіб. Допомагає впоратися з проблемами з жовчним міхуром. Також його вживають для лікування зубного болю, маститу, п’яткових шпор і хвороб суглобів, опіків та обморожень.
 
Підшкірний свинячий жир містить багато корисних речовин — Вітаміни А, Е і D, каротин і арахідонову кислоту.

Регулярне вживання невеликої кількості цього продукту регулює холестериновий обмін, оздоровлює печінку і нормалізує гормональну і клітинну активність.
 
Дієтологи рекомендують для кращої засвоюваності є сало з часником.

Сало добре виводить токсини і радіонукліди з організму, а також допомагає запобігти похмілля — з’їжте маленький шматочок, вирушаючи на вечірку. Якщо під час застілля є можливість закушувати салом — обов’язково скористайтеся цим.
 
У давнину для того, щоб спустити на воду нове судно, його днище змащували салом для кращого ковзання.

Вважається, що найсмачніше сало виходить, якщо свиню годувати жолудями.

Якісне сало має бути товщиною 2,5-3,5 см, білого кольору з ледь помітним ніжно-рожевим відтінком. Жовтий або сіруватий відтінок — ознака старого сала. У добре засвоюваному вигляді в салі міститься селен. Більшість населення страждають від нестачі цього елемента в організмі.
 

Коментарі