Деякі продукти прискорюють обмін речовин, а також підвищують здатність організму спалювати жир, стверджують дієтологи.
Впливове американське видання Forbes склало топ-5 таких продуктів.
У список потрапили яблука, овес, кориця, кедрові горішки та яйця.
Зокрема, яблука містять велику кількість пектину, який разом з водою обмежує кількість жиру, який можуть поглинути клітини, зазначає видання.
 
Крім того, яблука містять багато клітковини, яка дає відчуття ситості. А численні дослідження довели, що з'ївши за півгодини до прийому їжі яблуко, ви зменшуєте кількість засвоєних з трапези калорій.  Крім того, яблука містять багато антиоксидантів.
 
Овес. Він зменшує рівень холестерину в крові і жирів у крові. Крім того, саме цей продукт має високим те, що дієтологи називають "індексом ситості": голод після сніданку вівсянкою з'явиться не так скоро. Вівсянка, як не дивно, є також одним з кращих продуктів, які допомагають заснути.
 
Кориця. Ці спеції не додають калорій, і при цьому допомагають спалювати жир.
 
За даними недавнього дослідження хворих на цукровий діабет, кориця, схоже, може допомогти тілу засвоювати цукор.
 
Споживання всього лише від чверті до 2 чайних ложок кориці в день призводить до зниження рівня цукру в крові і зменшує кількість холестерину на 10-25 відсотків. Тож додавайте корицю до коктейлів, кави тощо.
 
Кедрові горішки. Ці горішки є багатими на жирні кислоти, які дуже корисні для серця. Та крім того, вчені з'ясували, що кедрові горішки сприяють підвищенню рівня так званого "гормону ситості", греліну, який сигналізує мозку, що ви не хочете їсти.
За даними корейських вчених, жирні кислоти кедрових горішків запобігають утворенню жирових відкладень на животі, які вважаються найбільш небезпечними для здоров'я.
 
Яйця. Дієтологи жалкують, що взагалі озвучували перестороги стосовно користі від споживання яєць, пише Forbes. Адже саме яйця містять у концентрованому вигляді тваринний білок, і не містять того жиру, який є м'ясі. Яйця є ідеальними для того, щоб почати день з дуже потужного заряду енергії.
 
Дослідження неодноразово виявляли, що коли люди їдять яйця щоранку на додаток до (або замість) тосту чи каші, вони втрачають в два рази більше ваги, аніж ті, хто їсть сніданок, у якому домінують вуглеводи. 
 

Коментарі