Наш мозок - найважливіший орган.
Адже він відповідає за правильне функціонування всіх органів і систем організму.
Для того, щоб наш мозок добре працював, варто знати, як правильно харчуватися. Існують корисні продукти для мозку, які покращують його діяльність.
Тож давайте дізнаємося, що потрібно з'їсти, аби "увімкнути" мозок!

РИБА
 
Корисна для роботи нашого мозку завдяки вмісту в ній жирних кислот Омега-3, які впливають на стан наших судин і регулюють рівень холестерину в крові. Найбільш корисною вчені вважають морську рибу. А саме скумбрію, лосось, сардини. Однак не варто зловживати консервами, які відомі своїми підробками та неякісним асортиментом.

Краще купити рибину і приготувати із неї щось на свій смак – «вб’єте два зайці»: впевнитесь, що їсте натуральний продукт та отримаєте добротну кількість важливих елементів для організму. До того ж фосфор, якого багато у рибі, зміцнює нервову систему.
 
БОБОВІ
 
Більшість із них багаті на білкові речовини та головні вітаміни харчових рослин. А такі, як сочевиця та квасоля – особливо важливі у нашому раціоні. Наявні в них амінокислоти впливають на швидкість нашого мислення, оскільки прискорюють процеси протікання біохімічних реакцій у клітинах головного мозку.В Україні ці рослини використовують для приготування національного «українського борщу». Та усе частіше тепер можна зустріти бобові смажені із цибулею, спечені у горщиках, або у суміші з курагою та родзинками.

ПЕЧІНКА
 
Багата на вітаміни групи В. Як відомо, ці вітаміни зміцнюють імунну систему, підвищують стресостійкість і ефективно борються з мігренями. Вони відіграють важливу роль у виробленні енергії, що сприяє активізації мозку.Також, якщо вживати печінку, можна попередити тромбоутворення у судинах. Але, варто зауважити, якщо запивати цей продукт вином, або іншим алкоголем, то можна отримати негативні результати, а корисні елементи не зможуть потрапити в кров.
 
ЯГОДИ
 
У них міститься відносно мало вуглеводів. Однак вони дуже багаті на поживні речовини, які мають антиоксидантні властивості. Будь-які ягоди – це джерело вітамінів і корисних мікроелементів.Найбільш корисними для мозку вважають смородину, малину, полуниці. Вони заряджають мозок і покращують пам’ять, що дуже важливо у нашому житті. А також сприяють покращенню кровообігу в організмі. Відомо, що недостатнє кровопостачання мозку часто призводить до занепаду розумових здібностей та склерозу у старості.
На жаль, ягоди є лише влітку і, якщо їх законсервувати у банки, вони втратять майже всі свої «чарівні» властивості. Щоб цього не допустити, варто одразу після збору ягід кинути їх до морозильної камери, де вони і пролежать до зими, не змінивши свого складу корисних елементів.
 
ШОКОЛАД
 
Корисність шоколаду для мозку – досить суперечливе питання серед багатьох учених. Можливо, проблема у тому, що деякі вчені говорячи про цей продукт, мають на увазі усі його види (білий, молочний, чорний).Але на 100% доведено, що корисним є чорний, або як його ще називають гіркий шоколад. Саме у цьому різновиді зосереджено найбільше флаванолу – речовини, яка покращує кровообіг в мозку і сприяє розумовій діяльності. Також ця речовина міститься у какао, оскільки його роблять з тих самих какао бобів, що й шоколад.


Розумним бути - не просто важливо, а ще й смачно та корисно. 
 
Тож вибирайте, як поповнювати сили свого мозку і залишатися здоровим та активним до самої старості!
 

Коментарі