Вітамін В9, відомий також як фолати або фолієва кислота, давно прописується вагітним. Однак, учені стверджують, що приймати його слід всім людям без винятку, тому що він необхідний для нормального функціонування мозку і нервової системи.
"Крім позитивного впливу на організм вагітної жінки, фолієва кислота відіграє ключову роль у розвитку червоних кров'яних клітин, - говорить американський експерт в сфері здорового харчування Філ Лемперт. - Ці клітини переносять кисень по всьому тілу. Так що в разі дефіциту фолієвої кислоти у людей може розвиватися анемія".
 
Лемперт підкреслив, що вітамін В9 також необхідний для нормального функціонування нервової системи і мозку . Крім того , фолієва кислота знижує рівень амінокислоти під назвою гомоцистеїн в крові , пише medikforum.ru . А при її підвищеному рівні виростає ризик розвитку серцево - судинних хвороб.
 
Нарешті, дефіцит фолієвої кислоти давно пов'язаний з проблемами тканин, включаючи дерматити, втрату шкірної пігментації, пухлини стравоходу, легень, матки і шийки матки, а також кишечника. Рекомендована добова доза фолієвої кислоти становить для дорослої людини 400 мікрограм. Вагітним жінкам ця доза встановлюється індивідуально лікарями.
 
До продуктів харчування, багатим вітаміном В9 , відносяться сочевиця, салат-латук, шпинат, ріпа, буряк, квасоля, чорні боби, нут, боби, авокадо, насіння, зелень гірчиці і капуста. Сама по собі фолієва кислота в нашому організмі не синтезується, так що ми можемо отримувати її тільки разом з їжею або у вигляді вітамінних добавок. Правда, треба пам'ятати, що процес приготування продуктів руйнує частину фолатів.
 
Інф.: medikforum.ru

Коментарі