У матчі відбору на Чемпіонат Світу 2022 року збірна України зіграла внічию з командою Фінляндії
Поєдинок завершився з рахунком 1:1.
Учора на стадіоні "Олімпійський "відбувся другій матч відбіркового турніру до чемпіонату світу з футболу 2022 між командами України та Фінляндії.
У попередньому відбірковому турнірі 2018-го ці команди зустрічались двічі і у тому протистоянні чотирирічної давнини збірна України двічі перемогла, проте кожна гра була дуже напруженою. Тому шанувальники футболу, аналітики, тренери очікували цю нову зустріч зі стриманим оптимізмом. Усі розуміли, що розвиток футболу у світі стрімко прогресує і відверто слабких збірних команд залишилось дуже мало.
Незважаючи на географічне розташування Фінляндії, збірна цієї країни демонструє доволі зрілу, технічну, вольову гру. Тактична гра тренерів, як і результат, закінчилася нічиєю, але результат мав би бути іншим, якби футболісти збірної України не втратили пильність і пам'ятали, що гра триває до фінального свистка рефері. А посилання на їхній молодий вік та відсутність досвіду на такому рівні  безпідставні.

Я би звернув увагу на інше, а саме: якби В.Миколенко добре володів таким складним технічним прийомом, як підкат,то він би зміг зупинити нападника у штрафному майданчику без порушення правил - це перше, а друге - є вислів :"Найкращий захист - це напад", який перевірений роками, бо саме наприкінці матчу, коли вже багато витрачено сил, треба награвати ефективний  сценарій захисту, сповідуючи тактику тримання м'яча і, при можливості, атакувати.
Зрозуміло, що для цього потрібна на високому рівні фізична підготовка. А чи контролює тренерський штаб збірної якість фізичної підготовки в клубах, чи отримують "домашні" завдання гравці, коли відправляються у свої клуби? Одна й та ж тактика, застосована тренером з різними командами, не завжди приводить до бажаного результату. Окрім того, за повідомленням телеведучого та спортивного журналіста К.Круторогова, у стартовому складі нашої команди було вісім гравців, які є шульгами. Чи не впливає це на якість гри і на кінцевий результат? Чи є у збірної України шанси потрапити до переліку команд, що візьмуть участь у змаганнях за звання чемпіонів світу? Шанси завжди залишаються, але в усіх наступних матчах потрібно вигравати. А от чи спроможна наша команда на такий потужний фініш, покаже час. Одним словом, питань багато, а відповідь будемо чекати.
Невдовзі наступна гра зі збірною Казахстану, яка й дасть нам відповідь ... , проте надія - є!!!  Хочеться вірити, що тренерський штаб на чолі з Андрієм Шевченком врахує усі критичні зауваження та внесе необхідні зміни. Окрім того, головний тренер уже двічі на прес-коференціях почав говорити українською мовою, на правду недовго пояснюючи, що він вивчає мову і невдовзі заговорить.... Саме це він говорив і кілька років, тому "приємно", хоча б те, що є початок.....

Микола Нагорний, спортивний оглядач

Коментарі

 

Add comment

Security code
Refresh