Свою перемогу Ломаченко присвятив другові
Боксер із Білгорода-Дністровського Одеської області Василь Ломаченко вдруге захистив  титул чемпіона світу за версією WBO у напівлегкій вазі (до 57,2 кг), упевнено перемігши 2 травня пуерторіканця Гамальєра Родрігеса, який до цього бою займав перший рядок у рейтингу організації.
Перед цим четверо суперників відмовилися битися з українцем.
Для Василя Ломаченка бій у Лас-Вегасі був п’ятим поєдинком на професійному ринзі і четверта перемога. Єдину поразку Василь  зазнав у першому чемпіонському бою проти Орландо Салідо, який брудно переміг.

Цього разу В.Ломаченко два стартових раунди витратив на розвідку, а з третього став діяти у  притаманному йому стилі, розстрілюючи суперника серіями ударів з дистанції і перебуваючи у постійному русі. Нічим адекватним і осмисленим Г.Родрігес відповісти не спромігся і почав порушувати правила, пробиваючи нижче поясу й постійно притримуючи руку українського боксера. В п’ятому і восьмому раундах рефері покарав його за це зняттям балів.

З часом перевага В.Ломаченка стала очевидною, і в сьомому раунді після точного попадання українця сонячне сплетіння Г.Родрігес опинився в нокдауні. Бій тривав, але лише для того, щоб остаточно припинитися у дев’ятій трихвилинці: серія жорстких попадань в голову змусила пуерторіканця опуститися на коліно – в такому положенні він вислухав весь рахунок рефері й капітулював.

Після такого ефектного двобою Ломаченко одягнув футболку з портретом загиблого чемпіона Європи по таїландському боксу Сергія Лащенка із написом «Вічна пам’ять». «Свою перемогу присвячую другу, якого на початку квітня застрелили в Одесі, - заявив переможець двобою. - Братику, це для тебе! Я сподіваюся ти зверху будеш дивитися на мене і на мої перемоги».

Хто стане наступним суперником білгороддністровця наразі ще не відомо. Схоже, що вибирати його будуть із числа чемпіонів за  іншими версіями. Кандидати ж відомі: Ніколас Уолтерс, Євген Градович і Гару Расселл-молодший, якого Ломаченко вже переміг у червні минулого року, завоювавши титул чемпіона світу за версією WBO.
 
Перед самим боєм у Лас-Вегасі телеканал 2+2 продемонстрував 43-хвилинний фільм  про українського чемпіона. Тепер це відео, а також запис поєдинку між Василем Ломаченком і Гамальєром Родрігесом викладено у мережі, де їх уже переглянули сотні шанувальників боксу.


Сергій Горицвіт, незалежний журналіст,
для порталу Воля народу
На світлині: Перемогу Василь Ломаченко присвятив загиблому другові Сергію Лащенку

Коментарі

 

Add comment

Security code
Refresh