Общипали півнів: Україна перемогла Францію e плей-офф ЧС-2014
Перший стиковий матч підопічні Фоменка виграли - 2:0.Фоменко залишився вірний собі, виставивши вчора ту ж основу, яка не виграла, але і не програла Англії у вересні. З Кучером, а не Ракицьким, з Федецьким, а не Гусєвим, зі Степаненко, а не Тімо, і з Зозулею, а не Девічем. Тоді як коуч французів, вибираючи гравця на вістрі атак, віддав перевагу Жиру, залишивши на лаві Бензема, - подає детальний розбір матчу "Сегодня":



 Перед початком матчу фани галлів вивісили величезний прапор Франції із зображенням кубка світу, на що українські вболівальники відповіли жовтим полотном з козаком і написом "На Коліна перед Україною". Першим на коліна на 20-й секунді впав без п'яти хвилин володар "Золотого м'яча" Рібері, якого жорстко зустрів Ярмоленко. Турецький суддя Чакир свиснув. А от коли Евра підлим чином перевірив литкові м'язи Ярмоли, скосивши того з ніг, рефері зробив вигляд, що нічого не побачив. Звичайно, можна було б списати це на неуважність. Але незабаром лівий хав "МЮ" завалив Федецького - це була залізна жовта. Проте арбітр її не показав, напевно пам'ятуючм, що в такому випадку Патріс пропускав би відповідку. Втім, нам чи грішити на Чакира? На 37-й хвилині він мав усі підстави призначати пенальті у ворота Пятова, коли Шевчук, який отримав перед цим жовту, гаряче обняв у штрафному Ремі. Спасибі славному синові дружнього турецького народу, пробачив.

Безперечно, заряджені наші були по повній програмі. Але повністю вибити з себе страх перед французами їм все одно не вдалося. В якості головного підсумку першого тайму можна було сказати - будь українці сміливіші, дотиснули б "триколірних". Але цієї різкості, впевненості в собі не вистачило, щоб отримати користь зі створених моментів. Ярмоленко, привчивший нас до "закручених" м'ячів лівою ногою в дальню "дев'ятку", цього разу пробив прямо в руки Льорісу. Шевчук із зручної позиції не ризикнув пробити з тещиної правої. А таємна зброя Фоменко - виринаючий на позиції центрфорварда Едмар - ледь не спрацювала, коли натуралізований бразилець замикав подачу з флангу головою. Але як слід "підрізати" не вийшло. Франція до перерви була небезпечна, коли м'яч потрапляв до вільного Рібері. Але свободу йому дали всього пару разів. У цілому, по грі, рівнем своєї активності в атаці гості показували, що нульовою нічиєю буде цілком задоволені.

Другий тайм активніше почали французи. Наші окопалися біля своїх воріт, усипляючи, усипляючи, усипляючи, і таки приспавши гостей! Вже всьому світу відомий план МИФа (Михайла Івановича Фоменко) - вжалити в другому таймі суперника, який видихся або розслабив булки - проте спрацював у черговий раз.

На 61-й хвилині "синьо-жовтим " вдалася триходівка Коноплянка-Едмар-Зозуля. І невисокий форвард "Дніпра", нарешті, виправдав своє прізвисько - "український Руні", особливо символічне з урахуванням того, що вчорашній склад галлів на 75 % складався з футболістів англійської Прем'єр-ліги. З п'яти метрів Роман пробив не так забійно, як коштувало, але голи в матчах плей-офф за вихід на ЧС не пахнуть. Черепашачими темпами, але від руки Льоріса м'яч таки заповз за лінію. Емоції Зозулі, який на радощах у стилі Кличка віддубасив кутовий прапорець, були зрозумілі. Як зрозумілими були і емоції вболівальників, що незважаючи на проблеми з ФАРЕ та ФІФА, запалили в цей момент фаєри. Ми повели !

Ох і нервування після цього пішло. Коноплянка ледь не подвоїв рахунок - шкода, завозився з м'ячем. Насрі з надзручної позиції, молодчина, пробив у Пятова. Абідаль прихопив за руку Зозулю, але форвард упав, коли контакту вже не було, тому про пенальті можна було і не мріяти в цьому моменті. Але коли центрбек лондонського "Арсеналу" Косьєльни прийняв Романа на стегно, Чакир був до земляків Платіні нещадний, вказавши на "точку". Ярмоленка не змазав - 2:0. І не тільки на "Олімпійському", але і з балконів тисяч квартир українців прогриміло: "Го-о-л!".

У час, що залишився, команди заробили по видаленню. Косьєлни пропустить відповідь за рукоприкладство до Кучера, Кучер - за знесення Рібері, який коштував йому другої жовтої. Отримав пропуск повтороної зустрічі і Федецький. Але на ці позціі у нас є Ракицький та Гусєв. Так що... "Золотий м'яч", схоже, поки не варто поспішати вручати Рібері. А ось Зідану вже можна готуватися до того, щоб змінити Дешама на посту коуча збірної Франції. Оформити відставку нинішнього коуча трибарвних нашим потрібно у вівторок на "Стад де Франс".

На світлині: Гол Романа Зозулі. Фото  AFP
Інф.: segodnya.ua

Коментарі

 

Add comment

Security code
Refresh