Красномовна реклама забезпечення законності в Україні!
Яскравий ляпас по міжнародній репутації країни.
Позавчора провідними українськими ЗМІ була поширена інформація про організацію договірних футбольних матчів в Україні. Національна Поліція задокументувала участь у договірних матчах 35 клубів з чотирьох футбольних ліг України. Але ми не отримали основну відповідь на питання "Хто за цим стоїть і кому це вигідно?"

Є очевидним що договірні матчі потрібні букмекерським конторам, які приймають ставки на спортивні події. Букмекерська діяльність, як і гральний бізнес в Україні заборонені, навіть більше – за це передбачена кримінаньна відповідальність.

На Хрещатику облаштовується фан-зона Ліги Чемпіонів, яка буде приймати вболівальників з усього світу. І зовсім поруч, на Бессарабській площі, працює букмекерська контора під величезною вивіскою ТМ «Парі Матч». Там хто завгодно може зробити ставку на спортивні події. У центрі європейської столиці, в країні, де гральний бізнес та букмекерська діяльність заборонені. Красномовна реклама забезпечення законності в Україні! Яскравий ляпас по міжнародній репутації країни. Уявляєте, яке враження складеться у вболівальників, які приїхали в Київ лише на вікенд та далі кількох кілометрів від фан-зони навіть не вийдуть?

Коли тиждень тому ми просили в фейсбуці надати інформацію щодо діяльності букмекерських контор, особливо тих, що працюють на окупованих територіях, ми знову ж таки отримали інформацію, що розрекламований “меценат” Парі-Матч вільно працює в ОРДЛО. Більше того, в мережі інтернет можна знайти массу підтверджень цього факту. Починаючи від того, що обожнювачі окупантів відкрито вихваляються, що Парі-Матч абсолютно вільно реєструє гравців з “паспортами ДНР/ЛНР”, закінчуючи можливістю поповнити рахунки Парі-Матч через термінали самообслуговування в ОРДЛО.

А для розуміння глибини дна цього процесу – це не в інтернет зайти гроші з рахунка на рахунок перекинути. Щоб з’явитись в терміналах самообслуговування в ОРДЛО, з ними потрібно підписати офіційний доровір. Правда після минулого скандалу в ЗМІ, коли були виявлені факти роботи Парі-Матч на окупованих територіях, вони намагались прибрати ознаки своє діяльності з мережі (наприклад, на сайті позникали адреси букмекерських контор та пунктів видачі коштів, а щоб уникнути фотодоказів, тимчасово зняті вивіски ТМ”Парі-Матч”).

Тим не менше ми з легкістю провели дві тестові реєстрації та сплати коштів на рахунки нових гравців Парі-Матч:
1. Зайшли на сайт “Миротворець”, знайшли там перший ліпший профайл з фейковим “паспортом” фейкової республіки та зареєстрували гравця.
2. Отримали фото-підтвердження того, що прямісінько зараз в терміналах самообслуговування “LugaPay” на окупованій частині Луганської області можна поповнити рахунох Парі-Матч.
Подробиці з фото за посиланням

Дмитро Карп, громадський активіст
Інф. із сторінки автора у Facebook

Коментарі

 

Add comment

Security code
Refresh