Футбольне золото повернулося до Києва!
Вирвавши завдяки голу-чарівної палички Віди перемогу над "Дніпром", київське "Динамо» достроково стало чемпіоном України.
Все! «Динамо» повернуло собі титул чемпіона України, переживши п'ятирічну гегемонію "Шахтаря". Причому 14-е золото було видобуто в день 88-річчя столичного клубу. А Сергій Ребров став другою людиною, якій вдавалося вигравати чемпіонство в Україні і будучи гравцем, і в ролі головного тренера (першим був Анатолій Дем'яненко в 2007-му).

Це золото прийшло до «Динамо» досить рано, більш оперативно кияни впоралися з цим завданням лише в 2009-му - 10 травня. До слова, в рік, коли український клуб виграв єврокубок («Шахтар» - Кубок УЄФА). Будемо сподіватися, що і на цей раз Фортуна буде прихильна до «Дніпра».

Міцні горішки «Дніпра»

Мирон Маркевич після перемоги в півфіналі ЛЄ над «Наполі» не став перевантажувати лідерів і надав відпочинок Ротаню, Коноплянці, Селезньову, Чеберячку, Дугласу, Федецькому, Де Матосу, лише в запасі виявилися Бойко, Лучкевич та Федорчук. Але резервісти «Дніпра» свій шанс вирішили не упускати, відіграли чітко в обороні, і в першому таймі ми не побачили жодного по-справжньому гольового епізоду.

А ось після перерви кияни, ожививши дії на флангах, почали створювати моменти, та й у «Дніпра» з'явилася гострота в контргрі. Випади Ярмоленка, Ленса і Кравця міг перекрити Безус, але не влучив у ворота приблизно з 11-метрової позначки.

За форвардів роботу зробив хорватський динамівський захисник - Домагой Віда, знову продемонструвавши вміння забивати вирішальні м'ячі у найважливіших матчах. Так було у фіналі Кубка України 2014 року, перемогу над «Шахтарем» у першому колі цього чемпіонату, реванші з «Ольборгом» в Лізі Європи.

Відео переможного голу за 10 хвилин до фінального свистка:


Старт епохи Реброва?

Перемога над «Дніпром» вдруге в історії зробила «Динамо» чемпіоном України. Вперше це відбулося у 2001-му, і тоді теж кияни забили вирішальні голи під завісу зустрічі - на 84-й (Несмачний) і 85-й (Мелащенко) хвилинах, вирвавши перемогу з рахунком 2:1. Те золото стало останнім в епоху Валерія Лобановського, нинішнє, можливо, стане початком епохи Сергія Реброва.

Примітно, що нинішнє «Динамо» може повторити досягнення команди Лобановського зразка сезону-1999/2000 - нуль поразок. З тих пір воно повторювалося ще двічі («Шахтарем» в сезоні-2001/2002 і «Динамо» в сезоні-2006/2007). Киянам залишилося провести на високому рівні ще два тури.

«Найважчий сезон, радий, що ми поставили цю точку, та ще й перед своїми вболівальниками, - з полегшенням розповідав після фінального свистка Ребров. - Штучний чемпіонат? Напевно, це говорять слабкі. Я забув свої попередні чемпіонства. Зараз усе по-новому. Скажу тільки, що тренеру вигравати золото складніше, ніж футболістові».

Андрій Кудирко
Інф.: vesti-ukr.com

Коментарі

 

Add comment

Security code
Refresh