На думку американських дієтологів, найкращими ластощами є зефір. Вчені з'ясували, що у проміжку з 16 до 18 години значно знижується рівень цукру в крові, що впливає на енергійність та працездатність людини. Вчені рекомендують в цей час порадувати себе десертом, бажано що складається з корисних інгредієнтів. Виявляється, в 100 г зефіру міститься 300 ккал, що значно менше, ніж в інших солодощах.

Від них зефір відрізняє те, що в ньому немає жирів, а тільки білки і вуглеводи, які не так небезпечні для фігури. За рецептурою цей десерт готують з цукру, фруктового пюре, яєчного білка і желатинових речовин (желатин, агар або пектин). Агар і пектин мають рослинне походження.

Пектин одержують з яблук, цукрових буряків або кавунів. Ця речовина виводить з організму токсини, іони важких металів, знижує рівень «поганого» холестерину в крові, а також має противірусну дію. Агар виробляється з морських водоростей, в ньому міститься багато кальцію, заліза та йоду для зміцнення кісток і судин. Желатин - речовина тваринного походження (виготовляється з хрящів, сухожиль і кісток тварин). Зефір з желатином корисно вживати при переломах, тріщинах кісток, він виробляє відновлювальний ефект.
 
Інф.: newsone.com.ua

Коментарі

 

Add comment

Security code
Refresh