Ні для кого не секрет, що харчова промисловість і в світі, і в Україні вже не обходиться без хімічних добавок
Барвники, консерванти застосовуються виробниками кондитерських виробів, молочних продуктів, напоїв, ковбас і багато чого іншого.
Проект "Клуб експертів" і доктор біологічних Святослав Морозов проаналізували всі харчові добавки і склали рейтинг ТОП-10 найбільш шкідливих харчових добавок.
Як зазначає експерт, у XXI столітті багато продуктів неможливо випускати без спеціальних добавок через технічні нюанси їх виробництва. Велика частина добавок призначена для продовження терміну придатності продукту харчування для транспортування цього товару як по країні, так і по світу.

Серед небажаних для частого вживання добавок у продуктах "Клуб експертів" і доктор біологічних Святослав Морозов визначили десять головних:
Е211, Е122, Е124, Е110, Е952, Е131, Е105, Е107, Е222, Е126.
Добросовісний виробник, відповідно до закону, повинен вказувати повний склад свого продукту на упаковці, тому при покупці харчового продукту слід звертати увагу не тільки на термін придатності, а й на те, з чого цей продукт виготовлений.

Наскільки "єшки" шкідливі, які можуть бути наслідки для здоров'я, на які органи людини вони можуть вплинути і як мінімізувати такий вплив на людський організм, дивіться у випуску проекту "Клубу експертів" на YouTube-каналі:

Інф.: lenta.ua

Коментарі

 

Add comment

Security code
Refresh