Якщо імунітет ослаблений, він не може протистояти вірусам і бактеріям, які щодня норовлять атакувати наш організм. Ми поділимося з вами порадами про те, як підвищити імунітет організму за допомогою продуктів.
Дуже багато продуктів харчування містять корисні для імунітету речовини.
Регулярне включення їх в щоденний раціон дозволить зміцнити організм і захистити його від різних інфекцій.
Експериментуйте, готуйте нові страви, інгредієнтами яких стануть ці багаті вітамінами продукти.
 
Устриці
 
Завдяки високому вмісту цинку, устриці входять в десятку кращих афродизіаків. Але вони також мають здатність захистити організм від простуди і грипу. Т-клітини, на функцію яких позитивно впливає цинк, допомагають знаходити антигени і приводити інші клітини в стан готовності до захисту імунної системи.
 
Брокколі
 
Брокколі являє собою джерело вітамінів і «не б'є» по кишені. У ньому багато вітамінів С, А та Е. А глюкозинолати, також містяться в броколі, стимулюють захисні функції організму. Посилений захист допоможуть створити містяться в броколі антиракові речовини сульфорафан.
 
Імбир
 
У імбирі містяться родинні капсаїцину речовини, що додають гостроту перцю чилі. Висушена імбир містить більше протизапального речовини, ніж у свіжому вигляді. Імбир хороший як протиблювотний засіб.
 
Солодкий червоний перець
 
Солодкий червоний перець містить багато поживних речовин, при невисокій калорійності. Цей овоч багатий вітаміном С, бета-каротину і фітохімічними речовинами. Перець містить більше вітаміну С, ніж багато інших овочів і фрукти, включаючи цитрусові.
 
Зелений чай
 
У чаї багато антиоксидантів, поліфенолів, та інших речовин, що допомагають захистити організм в періоди міжсезоння і холодів. Недарма цей напій вважається найпопулярнішим у світі і стоїть на другому місці після води.
 
Гарбуз
 
Гарбуз багата змістом бета-каротинів. Бета-каротини сприяють отриманню організмом вітаміну А, який допомагає білкам у регуляції міжклітинних зв'язків. Цей процес - запорука міцної імунної системи.
 
Йогурт
 
Корисні бактерії - пробіотики - сприяють збільшенню кількості лейкоцитів в організмі. Це призводить до стимуляції імунної відповіді організму. Багато пробіотиків містяться в йогурті.
 
Часник
 
Аліцин, що міститься в часнику, ефективний проти грибкових, вірусних і бактеріальних інфекцій. Крім того, часник має антиоксидантні властивості. Все це сприяє зміцненню імунної системи.
 
Орегано
 
Орегано, або материнці звичайної, протизапальні властивості надають флавоноїди і фенольні кислоти. Материнка забезпечує захист організму проти грипу, застуди, розлади шлунку і служить жарознижуючим засобом.
 
Куркума
 
У куркумі, яка є в жовтому каррі, міститься поліфенол - куркумін. Куркумін дозволяє організму боротися з грипом і холодом, має протизапальні властивості. 
 
Інф.: uwm.com.ua

Коментарі

 

Add comment

Security code
Refresh