Яким робом Моксель примазалася до Хрещення Русі?
Користуючись здавна приписаним собі правом "старшого брата", Росія знову вирішила обставити й принизити Україну в дні святкування 1025-річчя Хрещення Русі.
Випереджаючи час, відомий українофоб, мільярдер у рясі й за сумісництвом патріарх Російської православної церкви (РПЦ) Кирило (Гундяєв) улаштував 24 липня урочисте богослужіння в московському храмі Христа Спасителя з нагоди ювілейної дати. За московським політичним сценарієм, створеним за спотвореною історією, відзначалося нібито Хрещення Русі, але у день пам’яті княгині Ольги. У церемонії взяли участь делегації помісних православних церков. 26 числа учасники московських урочистостей вирушать потягом до Києва й Мінська для подальших святкувань.

Численні повідомлення про ці події в українських мас-медіа викликали зливу гострих коментарів, що фактично відображують погляди не байдужої до наших національних цінностей широкої громадськості. Фактично всі вони збігаються із думкою глави Української православної церкви Київського патріархату Філарета, який напередодні заявив, що «подорож» Кирила (Гундяєва) у супроводі церковних ієрархів має на меті продемонструвати світу, що центром святкування ювілею Хрещення Русі є  Москва, а Київ – периферія, як і Мінськ. Москва свідомо вдається до перекручування історії, адже Київську Русь Володимир Великий хрестив, коли на місці Москви були лише болота, де жаби квакали.

Майже всі коментатори московського сценарію нинішнього святкування називають Росію Московією або Мокселлю. Адже вони вже встигли прочитати бестселери дослідника історії, письменника Володимира Білінського "Країна Моксель, або Московія" та "Москва ординська", у яких автор каменя на камені не залишив від російських міфів  про колиску трьох братніх народів. Моксель – це споконвічна назва фінських племен, прабатьківщина сучасних росіян. Облудні міфи про те, що вони є слов’янами, що Ростово-Суздальсько-Рязанські землі входили до складу Великого Київського князівства, що засновником Москви й Московського улусу був князь Юрій Долгорукий, а не хан Золотої Орди Менгу-Тимур, вигадали фальсифікатори історії за вказівкою імператриці Катерина ІІ. Цій німкені дуже нетерпелилося «поріднитися» із Київською Руссю, щоб якомога далі віддалитися від Золотої Орди, яка, фактично, була праматір’ю Московського князівства.

Уся історія Російської держави, яка є стовідсотковими спадкоємцем Золотої Орди, була повністю переписана в інтересах імперії, і її основою стала історія Київської Русі. А знадобилося це «старшому братові», аби зазіхати на українську землю й українську історію, на українську церкву і все наше українське.  Нині Гундяєв закликає братні слов’янські народи «не забувати про свою духовну єдність, заповідану Богом ще 1025 років тому, коли Русь прийняла Хрещення». Отак він уже й духовну єдність вирішив  прихватизувати.

Найбільше ж сьогодні турбує головного московського попа і його патрона – Владіміра Путіна європейський вибір України, фактичний провал ідеї створення так званого «русского міра». Щоб посилити вплив Росії на політичні процеси у нашій державі, нав’язати їй свою опіку, обидва вони братимуть участь у київському святкуванні 1025-річчя Хрещення Русі. Справжні свої україноненависницькі плани ці політичні гравці старанно приховують. Але те, що у них на умі, у їхніх українських поплічників на язиці. Доморощені прогресивні соціалісти, очолювані Наталією Вітренко, на своєму з’їзді цими днями звинуватили Віктора Януковича в тому, що «дату Хрещення Русі він використовує для демонтажу російського народу України, його насильницької українізації і європеїзації». Вітренківці ж відзначатимуть ювілей Хрещення України-Русі «для усвідомлення наших спільних історичних, культурних і духовних коренів, для виконання  наказів предків: берегти єдність Русі й усім нашим народам завжди бути разом, у єдиній державі. А це означає, що Україні необхідно увійти в Митний союз, Єдиний економічний  простір і Євразійський союз».

Московським візитерам і їхнім українським прислужникам доцільно було б прочитати бодай деякі коментарі наших співвітчизників на останні повідомлення ЗМІ. Серед них найчастіше мовиться: «Повний маразм! З якого боку Моксель до Хрещення Русі? ЦЕ НАШЕ СВЯТО! Москалі мають до Хрещення Русі таке ж відношення, як і чорт до ладану! Ослов’янені та похрещені фіноугри стали московітами і тільки за Петра І та Катерини П стали себе іменувати руськими, поцупивши ім’я сусіднього народу!». Наведу ще кілька цитат: «Удмурд Гундяєв – горілчано-тютюновий барига, любитель годинників "Breguet" і Майбахів, який керує бісівською сектою РПЦ, вже  остогиднув усім зі своїм ординським «русским міром»; «Попа Кирила взагалі в Україну пускати не можна - це один із найзапекліших ворогів нашого  народу!»; «Російська імперія можлива без Закавказзя, Прибалтики, Середньої Азії, але неможлива без України. Москва тримається її, як воша кожуха, розуміючи, що крах імперії невідворотно наближається».

Схоже, що такі думки поділяють і активісти ВО «Свобода». За словами керівника київських свободівців Андрія Іллєнка, його соратники під час святкування Хрещення Русі розкажуть гостям із Росії, «щоб вони відчепилися від нас із своїми імперськими спробами втягнути Україну в «русский мір». Про нього говорять саме ті, що впродовж віків Русь знищували, бо Русь і Ординська держава з центром у Кремлі завжди були жорстокими ворогами. Тож ми зробимо їм такий історичний екскурс». Своїми заходами націоналісти мають намір продемонструвати, що Київ не радий візитам Путіна й Гундяєва, які здійснюють їх заради втягування України в новий імперський союз, який сьогодні називається Митним.
Тож нащадкам Мокселі, які привласнили собі Хрещення Русі й випередили Київ у відзначенні ювілейної дати, розраховувати на підтримку свого візиту в Україні не доводиться. 1025-річчя Хрещення Київської Русі – це наше національне свято.
                                                          

Коментарі

 

Add comment

Security code
Refresh